Innan säsongen med Sirius hade Kjellsson fått nöta bänk bakom vad många kallar Sverige bästa bandymålvakt genom tiderna, Andreas Bergwall. En tid Henrik beskriver som utvecklande och motiverande mer än hämmande för sin personliga utveckling. När erbjudandet från Sirius Bandy kom i juni kunde den idag 23-årige målvakten inte tacka nej, och efter en lyckad säsong i blåsvart blir det nu fler.
Ta del av en dagsfärsk intervju med Henrik Kjellsson, den unga målvakten vars formkurva pekat rakt uppåt under en lång tid.
Hur skulle du summera den gångna säsongen?
– Det var en jätte rolig och bra säsong för egen del. Min första säsong på seniornivå där jag fick chansen att testa vingarna. Det har funnits en bra konkurrenssituation mellan mig och Gustav där vi triggat varandra att bli bättre. –, berättar Henrik.
– Resultatmässigt så var vi ju nederlagstippade. Flera experter som trodde att vi skulle åka ur så med tanken på de förutsättningarna så lyckades vi väl, fortsätter Henrik.
– Under kvalet fick vi en bra start med två relativt enkla segrar innan vi som bekant åkte på en riktig ”smäll” av Tillberga. Vi laddade snabbt om och fick med oss ett oavgjort resultat i returen som satte oss i en bra position, som vi sedan tog tillvara på, avslutar Henrik.
Du har nu skrivit ett kontrakt på två nya år, du bor nu i Västerås och har pendlat. Hur har det livet fungerat och kommer det förändras nu?
– Haha, ja det har blivit en del mil kan man enkelt säga. Vi har fyra träningar i veckan och matcher, åtta mil enkelväg varje gång men i och med att jag fått mycket speltid, haft riktigt goda träningsmöjligheter så har det varit motiverande att få åka och träna eller spela matcher, säger Henrik.
– I och med nya kontraktet så kommer jag börja kolla boende i Uppsala. Flickvännen som tidigare spelade bandy i Västerås men under året bott i Göteborg kommer också flytta med så det blir en mycket bra lösning, säger Henrik.
Vad måste du utveckla som målvakt för att bli ännu bättre? 
– Jag vill säga allt, men viktigast för mig är att fortsätta utvecklas och ta kliv som jag gjort under året. Jag hoppas att få möjligheten att kunna jobba mer med ”Linkan” så att vi kan sätta en grund och ett försvarsspel. Uppskattar hans arbete. Har själv inte tidigare haft den möjligheten att ha en målvaktstränare som ser till mina behov, säger Kjellsson.
Hur ser du på framtiden?
– Jag har som mål att bli så bra som möjligt. Sen får man se hur långt det bär, men jag tror på mig själv tycker det är realistiskt att kunna bli en av de absolut bästa, säger Henrik.
Hur ser försäsongsträning ut för din del?
– Jag spenderar tid hemma och jobbar. Vid sidan av jobb tränar jag själv. I mitten av april kliver vi in i hockeyhall, något jag aldrig gjort tidigare. I Västerås spelade vi innebandy fram till augusti, säger Kjellsson.
Slutligen, en fråga som vi har ställt till alla som har skrivit på för Sirius Bandy under vintern/våren, är det något speciellt du vill säga till föreningens alla spelare, ledare och supportrar?
– Jag skulle bara vilja säga tack för säsongen, alla som varit med och stöttat och för förtroendet jag fått. Tycker det ska bli fantastiskt kul att få fortsätta spela framför Västra Sidan. Ger otroligt med energi till mig och alla andra spelare på isen, avslutar Henrik.
Sirius Bandy ser fram emot att ha nöjet att se Henrik spela i den blåsvarta tröjan, som oftast är grön, i minst två säsonger till.
/Redaktionen