Hemmaförlust mot AIK

Posted at 10:30h in Nyheter by Sirius Redaktion

Det blev en tung förlust för Sirius på fredagskvällen då gästande AIK drog det längsta strået och vann med 2-6.

Det låg en anspänning över Studenternas på fredagskvällen då ett fyrsiffrigt antal åskådare tagit promenaden längs Fyrisån för att se Sirius ta emot AIK i en viktig streckmatch.  Men det blev ingen festlig kväll för alla blåsvarta.

Efter en jämn inledning på matchen tog AIK kommandot då Elias Engholm efter sju minuter gav gästerna ledningen. AIK:s andra mål kom också inom kort innan Jimi Heinonen kvitterade fem minuter senare, i matchminut 20.

1-2 stod sig till halvtid men när domaren blåste igång matchen igen så utökade AIK sin ledning, och tittade sedan aldrig tillbaka. Sirius hade något läge att närma sig men till slut kom både fyran och femman innan Teemu Määttä kunde reducera i den 89 minuten.

Innan slutsignalen ljöd hann även gästerna dunka in en hörna och fastställa slutresultatet till 2-6.

För Sirius del återstår nu fyra viktiga matcher av säsongen. Först på tur är Edsbyn på bortaplan.

Nästa hemmamatch spelas mot Västerås den 8 februari, då bjuder Sirius partners på fri entré.