Heinonen förlänger med Sirius

Posted at 15:01h in Nyheter by Johnny Helmersson

Sirius skyttekung Jimi Heinonen är klar för nästa säsong: ”Det känns riktigt bra att kontraktet är klart så här tidigt”, säger Siriusanfallaren Jimi Heinonen.

Tidigare kunde Sirius meddela att klubben förlängt med Teemu Määttä. Nu är det klart att hans landsman och Sirius skyttekung, Jimi Heinonen, också stannar i blåsvart.
-Det var ett lätt beslut att ta. Jag trivs väldigt bra i Uppsala och i Sirius, säger Jimi.

Jimi Heinonen värvades till Sirius från Botnia inför säsongen 2017/18. När han kom var det som en lovande talang – nu är han en etablerad Elitseriespelare som ligger i toppen av skytteligan.
-Jimi har haft en fantastiskt säsong hitintills och det förvånar mig egentligen inte med tanke på hur han växlat upp sin träning och sin attityd, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.

Sirius och Jimi är överens om ett 1-årskontrakt.
Jimi är väldigt professionell och seriös och han har kapaciteten att utvecklas ännu mer. Vi vet att fler klubbar var intresserade av honom och att han skriver på för oss redan nu är ett tecken på att han trivs här, och att han anser sig kunna bli en ännu bättre spelare hos oss. Den här underskriften var oerhört viktig, säger Jimmy Helmersson.

Han gör sin bästa säsong hitintills i Sirius och i Elitserien och med sina 23 mål ligger han på en femteplats i skytteligan. Enligt honom själv beror det på lagkamraterna.

Som lag har vi spelat bättre den här säsongen och genom det har vi skapat fler situationer som lett till att jag har fått fler bra chanser. Sedan har jag tränat hårt och naturligtvis utvecklats jag då, säger Jimi. 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×