Han får A-lagskontrakt: ”Det känns så klart jättebra”

Samuel Heeger är en av flera juniorer som under försäsongen tränat med A-laget – nu lyfts han upp och får A-lagskontrakt med Sirius Bandy: ”Det är klart man har haft det som mål sedan man var liten”, säger Samuel Heeger.
18-åriga junioren Samuel Heeger lyfts upp från de egna leden till A-laget.

– Det känns så klart jättebra och riktigt kul. Det är klart man har haft det som mål sedan man var liten men man har ju tänkt mer och mer på det under senaste åren och jobbat mot det, säger Samuel Heeger.

– Nästa mål är att etablera sig och ta en ordinarie plats i laget, fortsätter han.

Under försäsongen har Samuel Heeger både spelat och tränat med A-laget samtidigt som han varit med och spelat med U20.

– Samuel har varit med oss och tränat sedan i april så det är inte så att han är ny i gruppen på något sätt. Han har genom det han har visat och presterat på träning och match gjort sig förtjänt av ett kontrakt. Det ska bli kul att hjälpa honom att fortsätta utvecklas, säger Sirius huvudtränare Olle Gabrielsson.

Utöver A-laget och Sirius ungdomslag har Samuel Heeger även representerat flera ungdomslandslag. Nu senast i september när P19-landslaget hade landslagsläger i Vetlanda.

– Samuel har tränat på bra och är väldigt mogen i sitt bandyspel. Han har bra spelförståelse och därmed läser han och löser situationerna på ett väldigt bra sätt. Han sätter sig väldigt sällan i trångmål och är enkel att spela ihop med, säger Olle Gabrielsson.

I måndags kom beskedet att Siriusmittfältaren David Thorén missar stora delar av säsongen men enligt Olle Gabrielsson har det inget att göra med att Samuel Heeger nu får A-lagskontrakt.

– Nej, det har ingenting med varandra att göra. Att erbjuda Samuel kontrakt var bestämt sedan tidigare och bygger på det arbetet han har lagt ner sen i april, säger Olle Gabrielsson.

 

Johnny Helmersson

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×