HAN BLIR SIRIUS NYA LAGKAPTEN

Efter att Victor Berling (f.d. Lundberg) lämnat klubben har ingen ny lagkapten utsätts – till nu. Det blir den 28-årige Siriusmittfältaren Teemu Määttä som ska bära bindeln i vinter.

Under försäsongen har Teemu Määttä och Ted Haraldsson turats om att bära kaptensbindeln. Nu är det klart att Teemu blir Sirius nya lagkapten och att Ted Haraldsson blir assisterande lagkapten.
– Det är en jättestor ära att få vara lagkapten i Sirius. Jag har stor respekt för Sirius och våra supportrar, säger Teemu Määttä.

Han kom till Sirius 2016 efter att ha spelat en säsong i Kungälv. Nu gör han sin femte säsong i blåsvart. Rollen som lagkapten tror han att han kommer kunna axla på ett bra sätt.
– Jag kommer vara mig själv och ge allt för laget. Jag vill vara sådan lagkapten som hela laget kan lita på och som leder laget både på och utanför isen, säger han.

Sirius senare lagkapten, Victor Berling lämnade Sirius i fjol för spel i Sandviken (som Sirius möter i premiären imorgon).
– Jag tror våra ledarstilar skiljer sig lite. Vi båda visar mycket genom att föregå med gott exempel på isen, det gjorde Victor väldigt bra. Skillnaden mellan oss är att jag pratar lite mer i omklädningsrummet. Det finns olika typer av lagkaptener, det viktiga är att man är den person man är och inte försöker vara någon annan, säger han.

Till sin hjälp kommer han ha Ted Haraldsson som blir assisterande lagkapten.
– Jag tycker att vi har ett bra samarbete. Vi har delat upp kaptensrollen under hösten och vi båda har säkert vuxit in i den rollen under försäsongen. Assisterande lagkapten har en lika stor roll som lagkaptenen har. Jag vet att jag och Ted kommer ha ett fortsatt bra samarbete och att vi tillsammans kommer leda laget till framgång, avslutar Teemu.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×