Hampus Bodin inför derbyt

Idag är det dags för säsongens första derby mellan Sirius och Storvreta. Vi passade på att ställa några frågor till vår blåsvarta burväktare Hampus Bodin.

Hej HB, det drar ihop sig till derby och jag har hört att det precis är klart att det är du som ska vakta buren. Hur känns det?

Tjenare Niklas! Ja det stämmer, kul med derby. Det är kul att man får förtroendet en sådan här match. Jag tycker det känns bra då jag är i en bra form. Vi har tränat på bra i veckan och många spelare ser riktigt vassa ut!

Jag antar att du går in i matchen med en bra känsla efter 8–2-segern hemma mot Thoréngruppen där du stod från start?

Ja precis, den matchen spelade vi alla i laget bra försvarsspel och vi har en bra känsla nu inför derbyt att vi kommer spela minst lika bra försvarspel.

Förra året var du var du framförallt reservmålvakt bakom Jarno Ihme. Vad skulle du vilja lyfta fram med honom – vad lärde du dig?

Jarno är en otroligt duktig målvakt. Han är väldigt engagerad i det han gör och strävar hela tiden efter att bli bättre. När jag spelade med Jarno så var det en ständig kamp om att bli så bra som möjligt, så att jag skulle få förtroendet att vakta buren. Vad jag lärde mig av Jarno var egentligen, bortsett från att jobba hårt, snabbhet i målet. Han lärde mig att bli snabbare i sidled.

Hur har träningen under sommaren varit?

Träningen under sommaren har varit bra. Det är alltid lika kul med försäsong. Nya spelare, nya möjligheter och framförallt fysträning!

Vad är dina förhoppningar på säsongen för egen del?

Självklart vill man vara med och spela på planen så mycket som möjligt, men annars så är mitt mål med säsongen att utvecklas ännu mer. Jag vill bli snabbare, tryggare, större och få en mer rutin i spelet.

Och för laget som helhet?

Vi i laget strävar efter att komma topp 6 i serien och sen komma så långt det bara går i slutspelet.

Du motar bollar från spelarna i truppen varje träning – vem i laget tror du kommer att plocka mest poäng under kommande säsong?

Junior och Jocke O är riktiga måltjuvar men jag måste ändå säga att jag tror på Bobby.

Har du någon speciell rutin inför match?

Nja, det är väl inge mer än att jag måste sätta på mig mina målvaktskläder i en viss ordning. Jag tar till exempel alltid på mig det vänstra knäskyddet före det högra.

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Jag jobbar som plåtslagare så jag får för det mesta stå på tak och kriga i vått och torrt.

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig – några dolda talanger?

Oj den var svår men jag måste ändå säga att jag bakar en otroligt god kladdkaka.

Och, hur går det i matchen mot Storvreta idag?

Jag tror vi drar det längsta strået och vinner med 5-2!

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×