Gavlerinken gynnar Sirius

Sirius bortamatch mot Gävle är flyttad från Träffen till Gavlerinken. Något som tränaren David Ahlmark tror talar för hans mannar i kvällens match.

Trånga Träffen är alltså utbytt mot rymliga hockeyarenan Gavlerinken när Sirius gästar jumbon Gävle i kväll. Sirius tränare David Ahlmark gläds över det faktumet.

– Det är bra för oss. Att komma till Träffen är inte så roligt, det är nog den sämsta hallen i hela Sverige vad gäller SSL i alla fall så vi är bara glada att slippa spela där och att få spela i Gavlerinken i stället, säger Ahlmark.

Gavlerinken tar runt 8 000 personer och Ahlmark är nyfiken på hur många som Gävle har lyckats locka dit.

– Det blir spännande att se, men risken är stor att det blir tomt. Dyker det upp 1 000-1 500 så har Gävle gjort det bra, men det blir ändå en tom känsla i hallen.

Sirius, som ligger fortsatt näst sist i tabellen, kommer från en minst sagt positiv vecka med seger i bortaderbyt mot Storvreta. En match som kan bli vändningen på hela säsongen för laget.

– En sån seger kan ändra hela säsongen. Jag tror att vi mycket väl kan hitta tillbaka till formen och spelet som vi hade förra året i och med det här, det betydde jättemycket för oss att vinna mot Storvreta. Vi fick en jäkla självförtroendeboost och vill spinna vidare på det.

Mot Gävle lär det dock vara Sirius som är det spelförande laget.

– Ja, det blir en motsatt matchbild jämfört med sist. Vi kommer att föra spelet och de kommer att kontra mot oss. Det svåra för oss blir att försöka hitta en bra balans på det, säger Ahlmark.

Sirius kommer till spel med exakt samma lag som sist mot Storvreta. Carl Bredberg Kostov följer förmodligen med laget till Gävle, men kommer inte att spela enligt Siriustränaren. För Billy Nilsson blir det en minst sagt speciell match då han för första gången ställs mot laget i hans hjärta.

– Det blir lite konstigt, men kul. Man har byggt upp det här sedan de gick upp och det blir säsongens roligaste match för mig. Det är tråkigt att de ligger där de ligger och vi ligger där vi ligger, men det kan vi inte bry oss om. Vi ska dit och hämta tre poäng, säger Nilsson.

Hur mycket känner du för Gävle?

– Gävle som sta och lag har stor plats i mitt hjärta, men nu representerar jag Sirius och trivs jättebra här. Jag älskar vårt lag och vi ska som sagt dit för att vinna, men jag hejar på Gävle i alla andra matcher.

David Ahlmark tycker som sagt att det gynnar Sirius att spela i Gavlerinken i stället för Träffen, men Billy Nilsson hade gärna spelat i sin gamla hemmahall.

– Det positiva är väl att alla man känner kan komma, det hade inte gått på Träffen. Jag hade dock gärna spelat där, känna att det var som förr särskilt nu när det är sista året där. Samtidigt blir det häftigt att spela i Gavlerinken också, säger Nilsson.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×