– Det som var viktigt för mig var att föreningen ville ta ett kliv framåt och sedan kunna göra det på ett trovärdigt sätt. Det har föreningen nu presenterat för mig och då var det inte så mycket att fundera på. Flera partners har gått in och visat att de vill vara delaktiga för att påbörja en lite tydligare satsning och det är jättehäftigt tycker jag. Det visar att vi i laget gjorde någonting bra i vintras. Nu skapas förutsättningar från marknadssidan tillsammans partners för att ta nästa kliv, då vill jag vara med, säger Olle Gabrielsson.

Det här blir Gabrielssons fjärde år som huvudtränare i Sirius Bandy och det har blivit en hel del säsonger i blåsvart. Elva totalt sett, för att vara exakt.

– Sedan jag kom till Sirius som spelare för ganska många år sedan har jag alltid känt mig väl omhändertagen och därför så har ett stort Siriushjärta skapats. Det gäller allt ifrån styrelse, spelare, ledare, kanslipersonal till vår publik med Västra Sidan i spetsen. Ju längre jag varit i Sirius desto mer ansvar har jag fått och det är väldigt naturligt i och med att min position förändrats över tid, säger Olle Gabrielsson och fortsätter:
Jag upplever att jag alltid har varit tillgänglig för frågor och funderingar från personer i och runt laget om hur vi spelar och varför. Alla behöver absolut inte alltid köpa det jag vill och hur vi jobbar men när kommunikationen framförs på rätt sätt kan man skapa en förståelse för oliktänkande och att man kan se saker på olika sätt beroende på position. Det kan gälla allt ifrån styrelse till supportrar.

Truppbygget inför säsongen 2017/2018 är i full gång och Gabrielsson har goda förhoppningar om kommande säsong.

– Känslan just nu är att vi är på väg framåt på alla plan i föreningen. Alla vill samma sak, att Sirius ska bli bättre, och just nu skapas förutsättningar för att det ska bli så. Det finns många duktiga ungdomsspelare som fostras av duktiga ledare i ungdomsleden, det är otroligt viktigt, det är de som är framtiden. Till nästa säsong behöver A-laget fylla på med några spelare utifrån med spetskvaliteter för att vi ska kunna ta nästa steg, det jobbas det på för fullt just nu och det ska vi lösa, säger Olle Gabrielsson.