Förlust i Arosderbyt

Seriens andra omgång bjöd på Arosderby på bortaplan – aldrig en enkel uppgift, som dessutom inte blev enklare när försvarets ryggrad Victor Lundberg behövde vila bort sin hjärnskakning.
Så att det blev ganska stora siffror var inte direkt någon överraskning. Helt borta var dock inte Sirius, man stod upp bra under hela matchen, man fick låna en hel del boll och byggde upp flera genomtänkta anfall. Det var dock stor skillnad hur lagen agerade i de båda straffområdena, och att den ex-blåsvarte målvakten Henrik Kjellson blev utsedd till matchens bäste spelare i hemmalaget skvallrar om att Sirius faktiskt ofta var där man ville vara – man gjorde bara inte rätt saker när man var där.
Sirius bästa chans i den första halvleken kom vid ställningen 2-0, då en fantastiskt fin genomskärare av Markus Kumpuoja friställde Tuomas Liukkonen helt, men Kjellsson klarade avslutet. Målnollan spräcktes sedan inte förrän en bit in i andra, när Kumpuoja fick till ett snyggt backhandskott från en position mitt i straffområdet – men då hade hemmalaget redan fått in bollen sju gånger tidigare. Det blev så småningom tvåsiffrigt, men Sirius fick i alla fall sista ordet då Jakob Edberg slog en lyrboll som VSK-försvaret släppte igenom, och Jimi Heinonen åkte sig fri och satte bollen till slutresultatet 10-2.
Blåsvart var ändå metodiska och gnuggade på i 90 minuter trots att hoppet om ett bra resultat sprack tidigt. Det tar vi med oss till kommande matcher, och effektiviteten får vi jobba vidare på.

Målen: 1–0 (14) Måns Engström (hörna), 2–0 (19) Ted Bergström, 3–0 (31) Robin Andersson, 4–0 (45) Robin Anderson (straff), 5–0 (41) Mikael Olsson, 6–0 (46) Robin Andersson, 7–0 (50) Martin Landström, 7–1 (56) Markus Kumpuoja, 8–1 (64) Tobias Holmberg, 9–1 (74) Ted Bergström, 10–1 (82) Martin Landström, 10–2 (87) Jimi Heinonen.