Finsk landslagsmeriterad forward skriver på för Sirius

Kevin Söderling, en högerfattad forward med 5 U-23 landskamper och 3 A-landskamper för Finland på meritlistan, har skrivit på för att spela med Sirius kommande säsong. Förra säsongen blev det 15 mål och 14 assist i grundserien och 9 mål och 8 assist i slutspelet med EräViikingit som spelar i högsta ligan i Finland.

”Detta är ytterligare en pusselbit för att få laget att ta nästa steg. Kevin har haft en fantastisk utveckling senaste säsongen som resulterade i landslagdebut och final i finska slutspelet. Kevin är en power-forward som kommer bidra med fysisk styrka och förhoppningsvis poäng”, säger Nicklas Stuxgren, sportchef för Sirius Innebandy.

Namn: Kevin Söderling

Tröja nr: 91

Moderklubb: Helsingfors IFK

Spelar med: Fat Pipe G27/ Orc blad

Hur kom det sig att valet föll på Uppsala och Sirius?

”Jag har en studieplats vid Uppsala Universitet så när Sirius visade att de verkligen vill ha mig och att de tror att jag kan ta en bra roll i laget kändes det som en perfekt kombination för innebandyn och studierna. Dessutom har SSL alltid varit en dröm. Jag har också bara hört positiva saker om föreningen och laget”.

Hur ser din innebandybakgrund ut?

”Som 12-åring började jag spela i Helsingfors IFK, där spelade jag i 6 säsonger innan jag flyttade till Helsingforslaget SSV. I SSV spelade jag första säsongen i de juniorerna och fick dessutom prova på spel i finska ligan. Det blev två år i SSV, sedan sammanslogs Helsingforslagen SSV och Tapanilän Erä ihop och blev Eräviikingit där jag spelade förra säsongen.”

I EräViikingit hade ni många spelare som är med i Finska landslaget – vad har du lärt dig från dem?

”Jag lärde mig hur viktig varje enskild träning är och hur viktigt det är att använda varje träning till att verkligen försöka utvecklas. Man kan inte bara vara närvarande utan man måste verkligen träna med samma inställning som man spelar match med. Sen lär man sig också mycket bara genom att följa med hur de löser vissa situationer på planen och försöka ta efter dem.”

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong?

”På ett personligt plan vill jag utvecklas som spelare på alla delområden och ta en ordinarie plats i laget. Som lag hoppas jag att vi tar oss till slutspel.”

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

”Jag är en spelare vars styrkor ligger i anfallsspelet. Jag har alltid gjort mycket mål så jag tycker att jag är en målskytt men har de senaste säsongerna också utvecklats mycket som passningsspelare. Jag är snabb och relativt storväxt.”

Har du något favoritläge när du ska göra mål?

”En stor del av målen jag gör kommer antingen på kontringar eller direktskott. Rätt ofta lyckas jag också hitta tomma ytor vid bakre stolpen.”

Har du några speciella rutiner inför match?

”Jag drar alltid på mig höger strumpa innan vänster och samma sak med skorna. Dessutom tycker jag om att värma upp på samma sätt inför match, men det varierar ändå alltid lite.”

Vad kommer du att göra vid sidan av innebandyn i Uppsala?

”Jag ska studera på läkarprogrammet vid Uppsala Universitet.”

/Text: Niklas Tell, Foto: Mika Hilska

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×