Finsk landslagsman till Sirius Bandy.

Sirius Bandy är glada över att presentera ännu ett nyförvärv, Teemu Määttä. Teemu kommer senast från Kungälv och är en 24-årig finsk landslagsman som bl. a. kan stoltsera med ha gjort mål i årets VM-final. Teemu har blivit utsedd till årets pojklagspelare 2007 och årets junior 2009, samt årets U23-spelare 2013. Han är en ung spelare som har internationell rutin och som genom hela sin karriär producerat poäng.

Hej Teemu och varmt välkommen till Sirius Bandy. För de som inte känner till dig sedan tidigare, berätta, vem är Teemu Määttä?

Jag kommer från ursprungligen från Botnia Helsingfors. Jag har spelat bandy ända sen jag var 8 år gammal. Jag har representerat Finland bl.a. 2 gånger i Herr-VM. Jag är oerhört motiverad att se hur bra spelare jag kan bli. Jag är träningsvillig och ger allt för laget. Jag är stark på skridskorna och har hyfsat skott. Jag som många andra finska spelare tycker om att spela lite fysiskt spel. Jag har spelat på många olika platser och är därmed ganska all-round spelare. Bäst trivs jag på mittfältet, säger Teemu.

Vad känner du till om Sirius Bandy och Uppsala?

– Jag har hört mycket bra om både Sirius Bandy och Uppsala. Jag är bra kompis med Joonas (Peuhkuri) och Markus (Kumpuoja). Dom har berättat för mig mycket om Sirius. Sirius är ett traditionellt lag och har mycket bra på gång. Uppsala har jag besökt några gånger. Fin stad med jätte bra träningsmöjligheter. Jag kommer säkert att trivas i Sirius och i Uppsala, säger Teemu.

Vad har du för förväntningar på säsongen?  

– Jag har nu spelat en säsong i Sverige. Spelidén är lite annorlunda i Sverige jämfört med Finland. Det tog lite tid att komma in i spelet. Ju längre säsongen gick desto bättre spelade jag. Jag tror att nu är jag redo ända från början.

Mina förväntningar på mig själv är högre nu. Jag kommer göra allt jag kan för laget och hjälpa Sirius bli bättre, sammanfattar Teemu.

Vad har Olle Gabrielsson att säga om sitt senaste nyförvärv?

– Jag tycker att det skall bli spännande att hjälpa Teemu till att fortsätta utvecklas som bandyspelare. Det är en väldigt ambitiös bandyspelare som har ett otroligt driv för att bli bättre. Det är egenskaper som passar in i den miljön vi håller på att skapa. Teemu har alltid producerat poäng. Förra året gjorde han 6 mål och 4 ass på en säsong som han inte alls är nöjd med i Kungälv. Det kan ta tid att gå från finsk bandy till svensk och tittar vi tillbaka ett år till så blev Teemu 2:a i finska poängligan på 36 poäng, och året innan det blev det 37 poäng. Nu har han fått ett år i Sverige och lärt sig språket och det svenska spelet. Teemu har många verktyg i lådan och nått jag ser att vi kommer få ordentlig nytta av är hans högerskott. Teemu kan spela på flera platser men hos oss tänker jag honom initialt som mittfältare, säger Olle Gabrielsson.

– Nu med Teemu har vi 13 kontrakterade spelare. Vi är ute efter att förstärka truppen med ytterligare 2-3 spelare innan vi är färdiga med årets trupp. Vi försöker hitta spelare med kvalité som skall passa in i vissa positioner i laget, samt vara drivna och vilja bidra till att laget blir bättre.  Det kan även bli så att vi håller en plats öppen till efter sommaren. Det kan hända mycket på spelarmarknaden under sommaren och början av hösten, säger Dan Eriksson från Sportgruppen.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×