Erik Sundin kom tillbaka till Sirius Bandy under fjolsäsongen efter bl.a. två säsonger med UNIK som spelande tränare och klubbchef. Nu fortsätter han även över kommande säsong som assisterande tränare.
– Det betyder väldigt mycket att Erik fortsätter. Den här säsongen kommer Erik vara med oftare och därmed kommer han kunna påverka det vi gör i ännu större utsträckning. Han var med förra säsongen då vi tog stora steg spelmässigt och det vill vi fortsätta med. Han har, från sitt eget spelande där han var ytterst noggrann, påverkat vårt klimat med en bra träningskultur på ett positivt sätt, säger Sirius Bandys huvudtränare Olle Gabrielsson.

Erik Sundin vill fortsätta det arbete som inleddes under fjolsäsongen.

– Vi påbörjade något bra i vintras där vi skapade en ny identitet och ett nytt spel som är väldigt inspirerande att jobba med. Många spelare i laget har uttryckt sig och vill att jag ska stanna, det har bidragit till att jag vill fortsätta och jag vill dessutom fullfölja det vi påbörjat, säger Erik Sundin.
Rollen som assisterande tränare kommer vara mer uttalad än tidigare.

– Det är viktigt för laget och Olle att få en tydligare ledarstruktur så det känns bara positivt att jag nu kommer kunna vara med och påverka i ännu större utsträckning, säger Erik Sundin och fortsätter.

– Jag känner att jag har kunskap och kvaliteter som jag kan bidra med till laget och Olle har varit tydlig om vad han vill få ut av min roll som nu kommer vara en mer uttalad roll med ett tätare samarbete oss emellan.

Laget har inför kommande säsong bl.a. stärkt truppen med tre nyförvärv och tränar nu för fullt inför Elitseriesäsongen som drar igång i slutet av oktober.

– Jag har en väldigt positiv känsla inför kommande säsong utifrån den vi genomförde och de spelarna som nu kommit in. Det är första gången på flera säsonger som man kunnat forma truppen tidigt och kunnat bygga en stomme av spelare med olika erfarenhet och talang, säger Erik Sundin.

Olle känner att deras ledaregenskaper kompletterar varandra bra.

– Eriks främsta styrkor ligger i det offensiva spelet där han med bra blick och tydlig bild över hur vi vill spela bidrar väldigt mycket. Han är lugn och klok och får därför fram sin syn på vad vi gör och behöver förändra både på träning men även i matchsituation på ett konstruktivt sätt, säger Olle Gabrielsson.