”Enligt mig är det en match vi ska vinna”

”En anledning till att komma är att vi ligger i ett bra slagläge och går för slutspel och då behövs stödet från läktaren. Sen är det såklart alltid kul att titta på Jakob Drews och Filip Eriksson!”. Det säger Filip Björk inför morgondagens match mot Örebro i IFU Arena.

Hej Filip. Vilken seger ni levererade i helgen där ni vände ett underläge med 5 – 2 till seger med 6 – 8 mot Falun borta. Vad säger du själv om matchen?

”Hallå, jo men jag tycker vi gör en bra insats. Sen ska man väl inte sticka under stolen med att de är bättre än oss i de två första perioderna. Vi gör ett bra ryck i sista när det ska avgöras så en otroligt skön seger.”

Du kom in i laget inför den här säsongen och när jag pratade med dig i höstas sa du att du vill hitta in i SSL på ett bra sätt och att du ville göra skillnad. Är det ”check på det” efter två mål i senaste matchen mot Falun?

”Jag skulle nog inte säga check på det ännu. Jag känner att jag mer kvar att hämta, men sen är det såklart skönt att det lossnar lite grann.”

Förutom en uddamålsförlust mot Storvreta i senaste derbyt så har ni radat upp segrar på senare tid – vad är förklaringen?

”Det är svårt att sätta fingret på, men jag upplever att vi är en bra grupp med en idé som vi verkligen tror på. Alla strävar mot samma mål och sen finns det onekligen skicklighet i laget som gör att det blir lättare.”

På onsdag är det dags för Örebro hemma i IFU Arena. Hur går tankarna inför den matchen?

”Tänker att vi kliver in i matchen med en bra känsla och att vi ska fortsätta på den inslagna vägen. Det är en viktig match för båda lagen så jag hoppas på lite krig. Enligt mig är det en match vi ska vinna.”

Publikstöd är så klart viktigt – vad skulle du lyfta fram för att locka Uppsalapubliken till IFU Arena när ni spelar match?

”Publikstöd är otroligt viktigt! En anledning till att komma är att vi ligger i ett bra slagläge och går för slutspel och då behövs stödet från läktaren. Sen är det såklart alltid kul att titta på

Jakob Drews och Filip Eriksson! Även Café Sirius är ju en anledning i sig att komma på matchen.”

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×