”Det känns jävligt tungt”

I måndagskväll fick Siriusmittfältaren David Thorén det tuffa beskedet – brutet båtben. Nu väntar 12 veckor i gips: ”När läkaren kom med beskedet att båtbenet var av och att jag skulle bli gipsad så blev allt bara tomt”, säger David Thorén.

Olyckan skedde på torsdagsträningen under en försvarsövning där David Thorén föll över en försvarare och tog emot sig olyckligt med ena handen.

Skadan, som man först trodde var en mjukdelsskada, gjorde att han inte var med i helgens träningsmatch mot TB Västerås. I måndags testade han att träna men fick bryta och åka in till sjukhuset för att röntga handen.

– Det känns jävligt tungt just nu. När läkaren kom med beskedet att båtbenet var av och att jag skulle bli gipsad så blev allt bara tomt. Det är alltid tråkigt när man blir skadad men när man blir borta så pass länge från allt det roliga, med World Cup och viktiga Elitseriematcher, så känns det riktigt tråkigt och bittert, säger David Thorén.

Thorén gör sitt första år som senior och har haft en bra start på försäsongen – fram till i torsdags. Nu handlar allt om vägen tillbaka för Siriusmittfältaren som missar de tre första månaderna av Elitserien.

– Hur jag kommer lägga upp träningen nu har jag inte bestämt än. Beskedet kom i måndags och jag har inte haft tid att prata med Richard Andersson (fystränare) och Olle om hur vi ska lägga upp min träning under den här skadeperioden, säger David Thorén.

– Jag tänker inte gräva ner mig över det här, jag tänker träna på bra och vara fysiskt förberedd när jag väl kan börja spela igen, fortsätter han.

David Thorén har ställt in sitt sikte.

– I en sån här situation så är det okej att vara arg och ledsen de första dagarna men sen gäller det att bita ihop. Man behöver bara borra ner skallen och träna på så att man kommer tillbaka bättre än man var innan, säger David Thorén.

Det som kommer driva mig framåt nu är att jag vet hur roligt det är med bandy när man inte är skadad. Jag vet hur roligt det är att träna, kämpa och spela matcher tillsammans med lagkamraterna och det vill jag tillbaka till så fort som möjligt, fortsätter han.

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×