Det kan bli en bra söndag för publiken som kommer till IFU

”Täby är ett väldigt skickligt lag och deras förstafemma är den mest målfarliga i serien så det gäller att vi sätter vår defensiv för att sedan få till en bra offensiv.” Det säger Maja Liljeroth inför morgondagens match mot Täby hemma i IFU Arena.

Hej Maja och god fortsättning. Ni har plockat poäng i många av de senaste matcherna men i torsdags borta mot serieledande Pixbo räckte det inte hela vägen.

Hej Niklas! Detsamma till dig! Det stämmer, jag tycker att vi startar matchen lite trevande men kommer in i den mer och mer men ser man till matchen under 60 minuter så är Pixbo det skickligare laget och vinner rättvist.

Hur skulle du beskriva läget i laget just nu med tanke på att ni ändå klättrat i tabellen efter en tuff start på säsongen?

Läget i laget är bra skulle jag säga. Vi kämpar på träning efter träning för att hela tiden bli bättre. Vi vet att vi nu är inne i en period med svåra matcher och att det krävs mycket av oss för att göra bra prestationer. Vi pratar mycket om att fokusera på vårt eget spel och inte fokusera så mycket på vilket lag som står på andra sidan. Anledningen till att vi har klättrat i tabellen är just det, att vi fokuserar på vårt eget och det vi kan påverka.

Imorgon är det dags att välkomna Täby till IFU Arena. Hur går tankarna inför den kampen?

Täby är ett väldigt skickligt lag och deras förstafemma är den mest målfarliga i serien så det gäller att vi sätter vår defensiv för att sedan få till en bra offensiv.

Något speciellt ni måste få till för att det ska kunna bli tre poäng?

De trycker på med hela laget i sitt anfallsspel så kan vi erövra bollen då så finns goda chanser till kontringar och där gäller det att ha skärpa i avsluten. Då kan det bli en bra söndag för publiken som kommer till IFU!

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×