Det är upplagt för bandyfest imorgon på Studenternas

Det stora startskottet för den bästa elitserien någonsin är imorgon och Sirius tar emot Hammarby hemma på Studenternas.

Imorgon vid den här tidpunkten kommer Studenternas vara full av förväntansfulla supportrar som väntat länge på att bandysäsongen ska dra igång på allvar. Två klassiska bandylag med digra meriter inom bandysverige ska göra upp om säsongens första tvåpoängare i elitserien. Båda lagen har blandat och gett under försäsongen. Det som sticker ut mest bland lagens resultat är Hammarbys kvartsfinal i World Cup och Sirius seger mot världens bästa klubblag, Västerås. Bland pärlorna ligger dock lite korn. Hammarby gick rejält på pumpen borta mot ett SAIK som hade klätt upp sig för målfest. 15–5 slutade träningsmatchen som lämnade Hammarbys tränare Misja Pasjkin svarslös.

Sirius har också haft blandade resultat men i det stora hela, sett till spelet, så är många blåsvarta supportrar nöjda med försäsongen. Imorgon börjar allvaret, då handlar matchen om så mycket mer. Varje minut spelarna spenderat i löparspåren, på motionscykeln, i ishallen och i gymmet ska ge utdelningen på isen. De blåsvarta ränderna är på med klubbemblemet på bröstet och viktiga poäng ligger i potten samtidigt som det är betydande att få en bra start på säsongen.

Siriusfostrade Gustav Holmberg, som inför den här säsongen lämnade Sirius för spel i Hammarby, tycker att det ska bli kul att komma ned till Studan säger han i Hammarbys intervju med honom inför premiären. – Mötet blir speciellt, på många sätt. Nytt omklädningsrum, annan bänk och vi åker ut på isen från ett annat håll. Men det ska bli häftigt, säger Gustav Holmberg som tror och hoppas på en seger för sitt nya klubblag Hammarby.

Det är som sagt bäddat för en rejäl bandyfest och morgondagens väderprognos ser mycket lovande ut.

Under premiärkvällen kommer Sirius Bandy hylla Sirius Fotbolls framgångar med bl.a. fotbollens ordförande Ove Sjöblom på plats.

19:00 är det avslag på Studenternas och därmed går startskottet för säsongens upplaga av elitserien.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×