”Det är häftigt att se våra yngre spelare”

Gårdagens seger mot IK Tellus med hela 6-1 gav många svar inför kommande Elitseriesäsong – ett av svaren är att blåsvart har flera yngre spelare som kan kliva in och leverera: ”Jag tycker att vi gör en bra match, främst första halvlek där mycket av de linjer vi jobbade med förra säsongen känns igen”, säger Sirius Bandys huvudtränare Olle Gabrielsson

Inför gårdagens match tvingades flera ordinarie spelare lämna återbud pga. sjukdom. Även lagkapten Lars Fall, som stukade foten under tisdagsträningen, stod över matchen mot IK Tellus. I hans ställe klev junioren Samuel Heeger in.

– Det var kul att man fick chansen att starta och jag tycker det kändes bra för att vara första riktiga matchen för säsongen, säger Samuel Heeger.

Samuel Heeger fick alltså gå in som halv, på en nygammal position.

– Jag har spelat halv tidigare men har spelat mittfältare senaste åren. Den senaste tiden har jag spelat halv på träningarna så jag har hittat tillbaka till det en del iaf, säger Samuel Heeger.

Bland juniorerna gjorde Jonas Spinord A-lagsdebut och Oscar Qvist gick in och ersatte Stefan Tranblom i backlinjen som dragit på sig en förkylning.

– Jag tycker defensiven fungerade bra främst i första halvlek då vi inte släpper till mycket chanser alls. Det blir enklare att försvara när alla tar jobbet i defensiven som igår, säger Oscar Qvist.

Det var en stark defensiv som tog udden av IK Tellus anfall.

– Jag är nöjd med min egen insats och får bra hjälp av både Johan (Hydling) och Victor (Lundberg) där bak och även Jakob (Jenefeldt) vilket gjorde det mycket enklare för mig, säger Oscar Qvist.

Gårdagens seger var andra raka segern på försäsongen för Sirius.

– Jag tycker att vi gör en bra match, främst första halvlek där mycket av de linjer vi jobbade med förra säsongen känns igen. Vi vill vara tydliga i vår spelidé och då ska de även vara lättare att komma in i vårt spel, säger Olle Gabrielsson och fortsätter:

– Janne (Rintala) gjorde debut igår och Kalle (Mårtensson) gjorde sin andra match, det kändes inte som att vi bara har haft 4-5 gemensamma pass tillsammans på stor bana, utan fler. Sedan tycker jag att det är häftigt att se våra yngre spelare. Samuel Heeger går in och spelar istället för Lars Fall på halven och gör det väldigt moget, han spelar stort och tydligt. Oscar Quist vikarierar på Tranbloms backplats och gör det resolut och stabilt. Ludvig Jonasson står i kassen och sprider en stor trygghet i sitt agerande som smittar av sig på försvarsspelet, säger Olle Gabrielsson.

Missa inte nästa match

Sirius Bandy – Broberg/Söderhamn
Torsdag 21/9 kl. 18:30 (Relitahallen)

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×