”Det är alltid surt att inte få med några poäng hem – oavsett motstånd”

”Det är mycket som står för spel för båda lagen så det kommer nog bli en tajt men väldigt rolig match.” Det säger Maja Brodin inför matchen mot Malmö hemma i IFU Arena på lördag.

Hej Maja. Du inledde målskyttet i senaste matchen mot topplaget Mora men tyvärr räckte det inte hela vägen. Hur gick snacket i laget efter matchen?

Trots förlust så fanns det mycket positiva saker att ta med från matchen. Vi håller jämna steg med dem i 50 minuter och det är såklart väldigt bra med tanke på att Kais Mora är ett topplag. Men det är alltid surt att inte få med några poäng hem – oavsett motstånd.

På lördag kommer Malmö, som har samma poäng som er, på besök till IFU Arena. Hur går tankarna inför den matchen?

Det kommer bara bli en rolig och tuff match. Det är mycket som står för spel för båda lagen så det kommer nog bli en tajt men väldigt rolig match.

Med tanke på att det är ganska tajt runt slutspelsstrecket i tabellen är även nästa helgs match (borta mot Jönköping) viktig. Kikar ni på tabellen eller tar ni en match i taget?

Klart man har koll på tabellen men absolut inget man tänker på när man väl ska spela en match. Då gäller det bara att göra allt för att få med sig poäng när slutsignalen går.

Hur sammanfattar du annars säsongen så här långt – för egen del och för laget som helhet?

För egen del har det varit väldigt dåligt med poäng och det är tråkigt. Men å andra sidan – så länge andra gör poäng och vi vinner så spelar inte det någon större roll. Lagets insats denna säsong är jag imponerad över. Vi är trots allt hälften nya spelare och ändå är vi uppe och slåss om en slutspelsplats så jag är nöjd så här långt. I slutändan så är jag helt nöjd om vi tar en slutspelsplats när sista matchen är spelad såklart!

Niklas Tell

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×