ANTON OM LANDSLAGET: “EN STOR ÄRA”

En av våra två målvakter i A-laget spelade i helgen ExTe cup uppe i Ljusdal, som en del av det äldsta juniorlandslaget, P21.

Vi kollade läget med 21-åringen som under turneringen fick vakta buren i två matcher: mot Ljusdals BK i gruppspelet (4-4) och ryska Vodnik i semifinalen (1-5).

– Turneringen var rolig tycker jag, det var mycket bättre att få spela riktiga matcher istället för att vara på en ”uttagning” och spela internmatcher, säger Anton Andersson.

Vad betyder det för dig att spela i blågult?
– Det är självklart jättekul och en stor ära att spela med landslaget! Sen är det såklart svårt att spela med helt nya spelare, det tar lite tid att komma in i det när man har helt nya försvarare framför sig.

Det drar ihop sig till seriepremiär i vad vi alla längtar efter så här års: Elitserien. Hur är känslan?
– Jag tycker att vi har gjort en bra försäsong. Utan att ha fått till det 100 procent i någon av matcherna än har vi ändå fått med oss bra resultat! Det känns som vi är på väg framåt och fortsätter utvecklas på alla plan hela tiden. Det ska bli jätteroligt och jag är ruskigt taggad på att en ny säsong ska dra igång! Jag ser fram emot att få vinna hemma på Studenternas igen, det är bland det bästa som finns!För P21-landslaget är säsongens stora mål VM, som spelas i december. Två andra Siriusspelare har chansen att komma med i truppen till världsmästerskapet – Simon Karlsson och Hannes Kanbjer var nämligen uttagna till landslagslägret tidigare i höst. Förbundskapten
för P21-landslaget är Siriuslegendaren Pierre Roos.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×