Inför Örebro SK – IK Sirius

Sirius går in i sin tredje match för veckan. Nu beger sig laget västerut för ett möte på Behrn Arena mot Örebro i Allsvenskans 16:e omgång. Avsparken äger rum klockan 17:30, imorgon, söndag. 

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen:

Dags för årets andra möte med Örebro – och en chans till revansch efter deras sena segermål senast. Vad är viktigt att tänka på när Örebro står för motståndet?
– Örebro har ju gjort en hel del värvningar under sommarfönstret. Jag räknar med att de kommer att spela några av sina nyförvärv imorgon. Med spelare som Nahir Besara, Nasiru Moro och Jiloan Hamad vet vi att det är ett lag med kvalitet som vi ställs mot. Imorgon blir det viktigt för oss att fokusera på det vi är bra på. Vi ska vara skickliga i vår speluppbyggnad och vi ska vara duktiga på att skydda vårt mål.

Det blir tredje matchen på sex dagar, hur har den senaste veckan varit för laget?
– Vi inledde med en bra prestation mot AIK, tyvärr får vi inte med oss ett resultat som är tillräckligt bra men det finns många positiva delar som vi tar med oss från den matchen. Sedan hade vi två dagar inför cupmatchen mot Täby FK. Nio nya spelare kom in efter AIK-matchen, vilket är positivt eftersom många i truppen har fått speltid. Att vi dessutom lyckades med huvudmålsättningen – ett avancemang i cupen, känns också viktigt. Nu inför matchen mot Örebro har vi därför en bra mix, vi har en konkurrenssituation som är stark och det är många spelare som har spelat under veckan. Så jag tycker att vi trots ett tight schema har fått till en bra vecka och att vi också är väl förberedda inför morgondagens match.

Hur ser tillgängligheten i truppen ut inför imorgon?
– Tillgängligheten är god. Det är Sam Lundholm och Aron Bjarnasson som inte är uttagningsbara, i övrigt är alla utespelare och målvakter tillgängliga.

Sirius senaste matcher:
Täby FK – IK Sirius (Svenska Cupen): 2-3
IK Sirius- AIK: 0-1
Varbergs BoIS – Sirius: 0-0

Motståndarna
Laget från Närke har haft en tuff säsongsinledning för att sedan ha spelat upp sig lite mot slutet. Örebro ligger på 14:e plats (kvalplats) med tolv inspelade poäng, en plats bakom Sirius med sina 16 poäng. Laget har tillsammans med Mjällby och Degerfors gjort minst antal mål i årets Allsvenskan. Örebro har under sommaren förstärkt truppen med bland annat Nahir Besara och Jiloan Hamad. Den sistnämnde har fortsatt inte debuterat i matchspel, det återstår att se om det blir under söndagen mot Sirius.

ÖSK:s senaste matcher
Varbergs BoIS – Örebro SK: 1-0
Örebro SK -Mjällby AIF: 2-2
Sirius-Örebro SK : 1-2

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×