World Cup-mästare 2018

Sirius U16 vann under söndagen finalen av 2018 års upplaga av Mini World Cup i Bollnäs. Laget gick obesegrade genom cupen och kunde tillslut säkra guldet efter en 4-1 vinst mot Rodina/Kirov ifrån Ryssland under söndagseftermiddagen.
Under helgen avgjordes den 33:e upplagan av Alfamark Mini World Cup U16 i Bollnäs. Cupen som är omtyckt av många lockar varje år ca. 400 spelare, lagledare och föräldrar ifrån Sverige, Finland, Ryssland och Norge. Sirius P16 tog sig obesegrade genom gruppspel och slutspel och kan nu alltså titulera sig som 2018 års mästare!
Mattias Tapper, tränare för U16, uppger efter cupsegern att laget visat sig från sin bästa sida under helgens cupspel.
– De har visat en laganda och inställning utöver det vanliga. Efter tre raka segrar i gruppspelet vann vi kvartsfinalen mot Villa med 4-1. Vårt försvarsarbete blev sedan bara bättre och bättre under turneringens gång, säger Mattias Tapper.
Motståndet i semifinalen stod det ryska laget Jenisej för och matchen slutade 3-2 med fördel Sirius. Tapper nämner att isförhållandena under cupen inte varit dom bästa och utvecklar att det därför kändes extra roligt att de fick visa upp sitt fina spel på en bra is i finalen mot Rodina/Kirov.
Finalen mot Rodina innehöll det mesta; tuffa närkamper, stabilt försvarsspel, fina passningar och läckra avslut. Tapper tycker att 4-1 segern är helt rättvis och understryker sedan att cupvinsten är en riktig lagseger men vill ändå nämna några spelare som förtjänar lite extra uppmärksamhet.
– Målvakten Axel Göthlin, forwarden Zakaria Holmén, lagkaptenen Simon Bonetto och slutligen mittfältaren Arvid Tapper som även blev utsedd till turneringens bästa spelare, säger Mattias Tapper.
I laget råder nu en otroligt skön känsla som lovar gott inför det kommande seriespelet. Vi på Kansliet vill återigen rikta ett stort grattis till cupvinsten samt önska laget ett fortsatt lycka till inför seriespelet som komma skall!
Sirius målskyttar i finalen: Linus Axelsson, Zakaria Holmén, Arvid Tapper (2)