Widlundhs tankar inför Sirius-Växjö

”Siktet är inställt på att vinna alla matcher vi har kvar, för att sedan summera ihop det och se vad det räcker till.” Det säger assisterande tränare Kristofer Widlundh inför söndagens hemmamatch mot Växjö, ett lag där han själv var spelare under säsongen 2014/2015.

På söndag är det match mot Växjö. Hur går tankarna inför matchen?

Det känns bara roligt att få komma igång igen. Vi känns inspirerade till att ta tillvara på vår uppgift, och det ska vi vara med tanke på utfallet i AIK matchen…

Är det speciellt att möta just Växjö där du själv var spelare under säsongen 2014/2015?

Givetvis är det speciellt. Växjö ligger mig varmt om hjärtat, ett andra hem för mig. Jag känner många utav spelare och många i organisationen, så det är klart att matchen blir lite extra kryddad. Men, det är inget jag tänker på när domarna blåser igång eller under själva spelet.

Hur är läget i laget – är alla spelare redo för spel?

Vi har ett par frågetecken kring vissa spelare. Lite oklart hur det blir med dessa, så vi får se närmare helgen. Det är alldeles för tidigt för att säga…

Ni inledde 2017 riktigt starkt med sex matcher utan förlust, men sedan har det varit förluster i de två senaste matcherna. Hur låter din analys?

Under de sex matcherna åkte vi i 150 km/h utan att hushålla med resurserna och utan att stanna för att tanka. Jag tror vi åkte på en klassisk ”soppatorsk” där vi rent mentalt blev uttömda. Sedan får vi inte glömma att de två senaste matcherna var mot bra motstånd med bra förutsättningar och friska spelare. För oss var det tvärtom. Men nu är vi på banan igen och förhoppningsvis kan vi bjuda på en bättre fight mot Växjö.

Ni ligger just nu på plats 10 i tabellen. Är siktet mer inställt på att nå en slutspelsplats eller är det att ha tillräckligt många lag bakom er för att undvika nedflyttningsstrecket?

Siktet är inställt på att vinna alla matcher vi har kvar, för att sedan summera ihop det och se vad det räcker till. För vi kan inte påverka hur det går för de andra lagen, så varför ska vi spekulera i något som vi inte har ett svar på? Nej, vi bör sluta blicka efter tabellen och se till att göra vårt jobb. Låter tråkigt, men jag tror det är viktigt för oss att inse det. Sedan föredrar man väl alltid ett slutspel före nedflyttningsstrecket;)

Du kom in som ny ass. tränare den här säsongen – hur tycker du att det gått så här långt?

Jag tycker det har gått bra. Jag och Nicko kompletterar varandra bra och har en bra kommunikation med högt till tak sinsemellan oss. Det är lite annorlunda att vara tränare jämfört med att vara spelare. Du är mer frustrerad (haha) och du har svårare att släppa matcherna i efterhand, speciellt efter en förlust. Men det är en del med jobbet och jag njuter av att få chansen till att vara tränare i världens bästa innebandyliga!

Hur skulle du beskriva uppdelningen mellan dig och Niklas under match?

Vi har väl egentligen inga privata ritualer, utan vi har samling med grabbarna där vi snackar igenom olika utmaningar vi står inför. Sedan släpper vi grabbarna och sätter oss själva och går igenom olika scenarion som kan komma att hända under matchen. När vi väl börjar närma oss match ser vi alltid till att få varandra på en bra anspänningsnivå genom att surra igång oss lite extra. Det är väl så det ser ut, inget spektakulärt.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×