”VM uppehållet är en katastrof för SSL”

”Självklart är det fördelaktigt att ha alla på plats på träningarna under själva uppehållet. På sikt skulle jag dock föredra att flera spelare från Sirius får prova på att spela i landslaget.” Det säger herrlagets huvudtränare David Ahlmark som nu förbereder laget inför söndagens match hemma i IFU Arena mot Falun.

Hej David. Det har spelats innebandy-VM i Prag vilket inneburit uppehåll för er i SSL. Vad har ni gjort under den här tiden?

Vi vilade från innebandy och körde bara fys under första veckan. Sedan dess har vi tränat på mer eller mindre som vanligt. Vi har dock haft en del frånvaro på grund av sjukdomar och skador så träningskvalitén har skiftat en del.

Jag antar att det i grunden är positivt att ha spelare i sin trupp som blir uttagna till landslaget, men ser du ändå något positivt att ha alla hemma under den här perioden?

Självklart är det fördelaktigt att ha alla på plats på träningarna under själva uppehållet. På sikt skulle jag dock föredra att flera spelare från Sirius får prova på att spela i landslaget.

Det är visserligen tre matcher kvar innan årsskiftet, men hur låter en sammanfattning från dig så här långt?

Inledningsvis letade vi lite kring hur vi skulle spela, men allt eftersom vi hittat vår modell har saker fallit på plats. Totalt har vi godkänt resultatmässigt. Vi är dock långt ifrån nöjda och siktar högre.

Ni har ett nytt spelsystem i år med högre press och mer fart. Känns det som att det börjar sitta ordentligt nu?

Det tar sig och jag tycker vi kommit långt på så kort tid. Vi har flera utmaningar kvar innan det sitter ordentligt.

Det är ju dessutom roligare att titta på – är du överraskad att ni inte lockat fler att komma till IFU Arena?

Ja, det är lite tråkigt så klart. Vi hoppas alltid på mer folk i publiken på matcherna.

Det är tre veckor sedan ni spelade seriematch senast, vilket resulterade i en klar vinst mot Jönköping. Har det gått för lång tid för att ni ska kunna ta med er känslan därifrån till kommande matcher?

Ja, det känns nästan som om vi börjar en ny säsong. VM uppehållet är en katastrof för SSL kan jag tycka. Om man ska vara positiv kan VM förhoppningsvis skapa lite intresse så att fler kommer på våra matcher i alla fall.

På söndag den 16 december är det dags igen då ni tar emot Falun hemma i IFU Arena. Tankar inför den matchen?

Det är alltid roligt att möta Falun. Vi vill ta revansch från premiären då vi mötte Falun borta.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×