VINST I ELITSERIEPREMIÄREN

Efter en försäsong som gett försmak, tog Sirius hem vinsten med 7-6 i premiären mot Västerås under fredagskvällen på bortais i ABB Arena. Fredagens match markerade inte bara bandypremiär utan även starten på Västra Sidans helg.

Västerås tog ledningen i den 5:e minuten genom ett frislag via Stefan Edbergs klubba. Efter 25 spelade minuter har Sirius dock både hunnit kvittera, hamna i underläge och kvittera igen. Målen levererades av de finländska landslagsspelarna Jimi Heinonen och Teemu Määttä.

Sirius försvar är starkt och kompakt samtidigt som laget även jobbar på bra framåt. Vid halvtidsvilan har man gått från kvittering till ledning med 4-2 efter mål av Simon Karlsson och återigen Jimi Heinonen.

Efter halvtidsvilan gör Västerås ett snabbt reduceringsmål till 3-4 på hörna, men det dröjer inte länge innan Sirius har utökat ledningen till 7-3. Västerås jobbar hårt för att komma ikapp och det är nära att man lyckas. I den 90:e minuten har hemmalaget reducerat till 6-7 med 5 minuters tillägg, men närmare än så kommer man inte och vinst för Sirius i bandypremiären säsongen 2019/2020 är ett faktum.

Imorgon, söndag, är det hemmapremiär kl.15:00 mot Åby/Tjureda IF som under fredagen tog sig an Hammarby IF, även de på bortais. Den matchen slutade 7-0 med fördel Hammarby. I och med Västra Sidans helg (Bandypremiär fredag, fotbollsavslutning lördag och hemmapremiär i bandyn nu på söndag) tog vi därför kontakt med Västra Sidans ordförande Hannes Lind-Skogsberg:

Vinst igår i premiären på bortais, vad tycker du om det Sirius som tog sig an Västerås?
– Det är ett sjukt bra gäng som tar kliv framåt varje säsong. Väldigt skönt att se att leveransen under försäsongen fortsatte igår. Något annat som är extra kul är det att de egna produkterna tar för sig mer och mer. Så vad tycker jag om dem? Vad kan man säga? Det är ömsesidig kärlek!

Ser du någon märkbar skillnad ifrån förra säsongens lag jämfört med denna?
– Har inte Simon blivit ännu längre? Skämt åsido. Svårt att göra en bedömning efter en match men det verkar onekligen som att man är ännu mer sammanspelta jämfört med förra säsongen.

Det var länge osäkert ifall Sirius skulle få spela hemmapremiären på Studenternas nu under söndagen. Vad tror du det hade inneburit för Sirius del om söndagens match inte blivit av som tänkt?
– För lagets del kanske det inte hade spelat särskilt stor roll. Speciellt inte med den flygande starten med seger mot VSK (Västerås). Men för klubben och organisationen kan man tänka sig att det blir ett himla meck om en premiär flyttas. Och Västras helg skulle ju inte ha blivit en hel helg då! Så det var bra jobbat av alla som slet i många långa dagar för att få till isen. Tack till dem!

Hur ser du på ombyggnationen av bandydelen av Studenternas för Västras del?
– Vi är vana vid att vara på byggarbetsplatser. Och huvudläktaren är ju kvar. Förhoppningsvis blir det en ny huvudläktare som politikerna lovat och så får vi ju Sveriges första moderna bandyarena. Inte alls dumt.

Något annat du vill tillägga?
– Det jag vill tillägga är att alla ska till Studan på söndag, för nu kör vi!

Redaktionen kan inte annat än att hålla med och hoppas att vi ses på Studenternas under morgondagen! Målskyttar i Sirius:
Jimi Heinonen (22, 48) varav andra målet på straff.
Teemu Määttä (26)
Simon Karlsson (36, 52)
August Elebring (50)
Kalle Mårtensson (67)

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×