Vill tillbaka till Hammarbykänslan

Det är två formsvaga lag som möts på Studenternas i kväll. Både Sirius och Edsbyn har fyra raka förluster. ”Vi vill hitta tillbaka till Hammarbykänslan”, säger Sirius tränare Mats Söderman.

Det var veckan innan jul som Sirius besegrade Hammarby med 4–2 på Zinkensdamm i Stockholm – ett resultat som överraskade de flesta. Därefter har Uppsalalaget radat upp fyra raka förluster där 2–8 hemma mot Tillberg följdes upp av 1–11 borta mot Sandviken senast.

– Rent spelmässigt tycker jag ändå att vi har gjort det hyfsat. Det är två halvlekar som vi har fallit igenom, som mot Hammarby och Tillberga hemma. Mot Sandviken höll vi ändå i bollen hyfsat emellanåt, säger Mats Söderman.

Vad beror tappen på?

– Det alltid så att när man möter bra lag och man gör individuella misstag så resulterar det oftast i insläppta mål. Det gäller för oss att inte heller tappa energin när vi släpper in mål, som det kanske har varit utan att fortsätta vara konsekventa i 90 minuter.

Placeringsmässigt ligger Sirius just nu på 13:e plats med sex poäng, fyra upp till Kalix på elfteplatsen och tio upp till Broberg ovan kvalstrecket. Något placeringsmål för säsongen har inte klubben satt enligt Söderman.

– Det vi har sagt är att vi ska vara som bäst i slutet av serien och ta det match för match och utvecklas som lag, säger Siriustränaren.

Apropå form har inte heller motståndaren Edsbyn rosat marknaden på sistone resultatmässigt. Efter 4–7-förlusten senast hemma mot svenska mästarna Västerås ska laget, enligt Bandypuls.se, ha låst in sig i närmare en timme i omklädningsrummet.

– Jag tror inte att det var just den matchen, utan det kan kanske vara så att de känner att slutspelsplatsen kan vara fara, säger Mats Söderman om tabellåttan som bara har en poäng till godo för bakomjagande Kungälv och Broberg.

Ni föll med 4–8 borta mot Edsbyn, hur ser du på den här matchen?

– Vi behöver komma tillbaka till känslan som vi hade borta mot Hammarby. När alla bidrar vet vi att vi kan rubba de flesta lag i serien.

Truppmässigt finns det frågetecken i Sirius för duon Tobias Andersson och Jimmy Lindgren som missade matchen senast mot Sandviken på grund av magsjuka.

– Vi kommer att ta ett beslut kort innan matchstart beroende på hur de känner sig, säger Mats Söderman

Missar matchen för Sirius gör backen Jonas Eklund som är höftskadad samt handskadade David Thorén som ser ut att bli borta ett par veckor till, kanske upp till en månad.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×