”Vi ska göra vårt och vi ska klara det”

”Vi tränar fredag förmiddag och sen åker vi upp till Umeå och sover på hotell. Vi har bra förutsättningar så det finns inget att skylla på. Nu handlar det om att gilla läget, prestera och ta tre poäng.” Det säger Calle Kostov Bredberg inför morgondagens match mot Thorengruppen borta.


Hej Calle. Matchen mot Kalmarsund förra helgen blev inställd så det var ett tag sedan ni spelade match. Känns det som ett positivt avbrott för att få ihop laget inför de sista matcherna?

”Både och skulle jag säga. Efter förlusten mot Växjö var vi revanschsugna och inställda på match. Samtidigt har vi fått lite tid att samla ny energi och jobba på lite detaljer i spelet.”

Ni är tillbaka i Fyrishov – hur kändes det att spela där igen? Det var ju några år sedan det var en blåsvart hemmaborg.

”Det var mäktigt att kliva in på hovet igen. Många fina minnen och sen gillar jag att läktarna är branta och ligger nära planen, tyvärr får vi inte uppleva någon publik. Jag hade gärna spelat fler matcher där.”

Och när vi ändå är inne på blåsvart historia så har ni fått in förstärkning i form av Peter Berlin som senast spelade med Sirius i SSL säsongen 2017/2018. Vad har han tillfört så här långt på träningarna?

”Minst lika snabb som förr och ett ständigt hot. Han bidrar med mycket rutin och kommer stänka in ett par bollar.”

Det är fem matcher kvar på säsongen och det är en stenhård kamp runt nedflyttningsstrecket. Hur går diskussionerna i laget inför slutspurten?

”Vi ska göra vårt och vi ska klara det. Så är det bara.”

Imorgon möter ni Thorengruppen borta – ett lag som ligger strax ovanför er i tabellen. Hur planerar ni inför den matchen?

”Vi tränar fredag förmiddag och sen åker vi upp till Umeå och sover på hotell. Vi har bra förutsättningar så det finns inget att skylla på. Nu handlar det om att gilla läget, prestera och ta tre poäng.”

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×