”Vi har någonting jäkligt bra på gång” – Tobias Andersson

Sirius Bandy vann gårdagens träningsmatch i Relitahallen mot elitseriens nykomlingar Tellus Bandy.

Vi fick se en mycket stabil insats där Sirius höll nollan intakt samtidigt som de gjorde fem mål framåt. Målskyttar var Teemu Määttä, Markus Kumpuoja, David Thorén och Tobias Andersson. Sistnämnda stod för två av målen och efter matchen tyckte Tobias Andersson att det kändes bra med en seger även om han tyckte att de spelmässigt har mer att ge.

– Vi har någonting jäkligt bra på gång, det känns bra, säger Tobias Andersson som även tycker det känns skönt att få göra lite poäng och bygga upp självförtroendet.

På söndag spelas sista träningsmatchen innan elitseriepremiären hemma på Studenternas IP den 28 oktober. I träningsmatchen väntar Bollnäs som under helgen spelat i World Cup, där världens 16 bästa klubblag deltar. Bollnäs åkte ur cupen efter två förluster och en vinst i gruppspelet.

– Bollnäs är otroligt skickliga i sitt spel och har ett grymt tålamod och håller mycket boll tills lägen uppstår. Vi ska vara noggranna i vår defensiv och känna att vi också ska va med och ha mycket boll. Det kommer säkert vara lite ställningskrig i den här matchen. De tycker inte det är så kul om vi har mycket boll och då kommer vi försöka ha det, säger Sirius tränare Olle Gabrielsson.

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×