Veteranen redo för sitt sista uppdrag

Veteranen Viktor Broberg ska först spela kvar Sirius i elitserien. Sedan talar mycket för att karriären är över. ”Det känns så just nu”, säger 34-åringen inför matchen borta mot Boltic.

Viktor Broberg med snart tio säsonger bakom sig i Sirius har tagit farväl från elitbandyn vid två tidigare tillfällen – för att sedan göra comeback två gånger om. Så osagt kanske ska vara bäst. Men.

– Jag känner att det är dags för det yngre gardet med Tobias Engstrand och David Thorén att ta över tillsammans med Markus Kumpuoja. De är framtiden. Men först vill jag hålla kvar Sirius i elitserien, säger Broberg som inte känner sig sugen på en fortsättning med Unik i allsvenskan eller med WT bandy i division I nästa säsong.

– Det är Sirius eller inget som gäller för mig, fortsätter anfallaren som den gångna säsongen gjorde 13 mål och 2 framspelningar på 25 matcher i grundserien.

Sirius har efter 4–4-matchen hemma mot Tillberga skaffat sig ett bra läge för att klara fortsatt elitseriespel. Man kan kalla det för två matchbollar. Kontraktet kan säkras vid seger antingen borta mot Boltic i kväll eller på lördag hemma mot Ljusdal.

– Jag tycker att vi har goda chanser att vinna mot Boltic. Vi är favoriter och ska vara ett bättre lag. Vi känner oss trygga efter poängen mot Tillberga, säger Broberg.

Tillbaka i Sirius trupp är lagkaptenen Johan Jansson Hydling efter hjärnskakningen han fick efter en smäll av Daniel Skarps borta mot Ljusdal i kvalinledningen för en och en halv vecka sedan. Under gårdagen tränade Siriusbacken för fullt utan att känna några biverkningar.

– Om jag inte får något bakslag under natten och om tränarna vill att jag ska spela så kommer jag att göra det i morgon, säger Jansson Hydling.

Sirius tränare Mats Söderman tar inte ut något i förskott trots 8–1 mot Boltic på Studenternas.

– Det var jämnare än vad resultatet visade. Vi ledde visserligen med 3–1 i paus, men det hade lika gärna kunnat vara 3–3. Lite grann jag tycker ändå att det är helt upp till oss själva. Vi måste komma till matchen med samma mentala nivå som mot Tillberga i fredags, säger Söderman.

Saknas för Sirius gör fortsatt avstängde Patrik Eidenert, som är tillbaka först i den sista kvalmatchen hemma mot Ljusdal på lördag. Andreas Eskhult tränade för fullt under gårdagen, men är inte aktuell för spel.

– Han är med om det skulle bli skador och gör en jätteinsats bara genom att vara med på träningarna. Han ger energi till grabbarna, säger Mats Söderman.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×