Vänsterhalven förlänger med Sirius

Det har nu blivit klart för ytterligare två säsonger med populäre vänsterhalven Jakob Jenefeldt. Den nyss fyllde 30-åringen skrev i dagarna på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019/2020. Jakob som kom till Sirius ifrån Kungälv 2014 trivs i staden och menar att det är ett beslut som växt fram ju mer han har tänkt på det.

I slutändan så var det mer eller mindre självklart för Jenefeldt som trivs med staden, klubben och lagkamraterna och som utvecklar att han ser på det mer eller mindre som en helhet.

– Ja men det är väl, om en kanske tråkigt, en helhet. Dels för att bandyn just nu är rolig med det laget som vi har och dom runt om. Sen också att man trivs i staden och just med det civila, med jobb och sånt där, det fungerar bra. Det är väldigt viktigt också kan jag tycka.

När Jakob först kom till Sirius var det Mats Söderman som styrde skeppet, vilket innebär att Olle Gabrielsson, nuvarande huvudtränare inte var med under Jenefeldts första år. Olle menar dock att Jakob redan när han värvades var en etablerad elitseriespelare.

– Han var redan då en mycket etablerad elitseriespelare som hade spelat väldigt många säsonger i Kungälv och hade mycket rutin. Jag tycker också att det fortsatt kommit att spegla honom som bandyspelare. Han gör oftast rätt saker menar Olle helt enkelt innan han utvecklar precis vad det är som gör Jenefeldt rätt för Sirius.

– Han är stabil och väldigt bra på det mesta. Jakob är bra defensivt och ger också därigenom väldigt fina lyft. Han är bra med klubban och jag är på honom hela tiden att han bör vara ännu mera aktiv och delta ännu mer i spelet. Det finns ännu mer att plocka ut ur Jakob. Han har en väldigt hög potential i allt han gör egentligen och jag tror att det finns ytterligare ett steg till att hämta ur honom.

Detta är något som Jakob själv kan hålla med om och förtydligar att det är något som han och Olle kontinuerligt pratat om.

– Jag har väl förmågan att försvinna lite i matcherna och sådär. Så att det är något vi jobbar på, absolut, jag håller med tränaren där säger Jenefeldt innan han skrattandes fortsätter, det är säkrast så!

Som spelare tycker Jakob själv att han inte har förändrats särskilt mycket under dessa år utan menar att han försöker så gott han kan varje säsong och hoppas på att han ska tillföra något. Istället menar han att den största omställningen är den nya funktionen som stomme i laget tillsammans med de andra spelarna som nu varit med ett tag.

– Nu är man en av dom som har varit här i några år och det har ju trillat in lite nya spelare allt eftersom. Så vi börjar ju nästan bli någon form utav stomme i laget kanske, så det är en liten omställning.

Utöver de två år som Jenefeldt har skrivit på för, så har han svårt att se så mycket längre fram i framtiden. Planering är inte något som han gärna gör i förhand utan han fokuserar hellre på vad han ska göra till helgen, närmare nutiden. Men just nu känns det alltså bara bra för vår vänsterhalv som har insett att det är dumt att fokusera på om gräset eventuellt skulle vara grönare på andra sidan när han har det så pass bra här som han har nu.

– Nej jag tror väl inte att gräset är grönare någon annanstans egentligen sådär, så att känns det bra, då är det lika bra att köra på.

För Jakob väntar nu början på den andra halvan av Elitserien och han menar att Sirius ligger i ett intressant läge. Både han och Olle är överens om att laget har steppat upp det ganska så mycket de senaste matcherna och känner häng på lagen ovanför.

– Jag tror att vi kommer precis som förra året bara bli bättre ju längre säsongen lider så det ska bli jättekul.

Vi på kansliet är riktigt glada över att Jakob valt att förlänga och önskar honom tillsammans med Olle och resterande laget, ett stort lycka till inför den avslutande halvan av säsongen!

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×