Upphämtningen räckte inte

Sirius var nära en poäng borta mot Vänersborg efter en stark upphämtning – men en straff och en kontring i slutminuten gjorde att det till sist blev en 3–5-förlust.

Redan efter knappa 19 minuters spel ledde Vänersborg med 3–0 efter två mål på returer av Siriusmålvakten Henrik Kjellsson (utan hjälp av Siriusförsvaret) och en öppnande framspelning av duktige Christoffer Fagerström till Ilari Moisala.

Mycket talade då för ytterligare en storförlust – så som det blivit i de senaste matcherna mot Tillberga (2–8), Sandviken (1–11) och Edsbyn (0–7).

Men så blev det alltså inte.

Sirius gick i början av den andra halvleken upp jämsides resultatmässigt efter tre mål av lagets skyttekung Markus Kumpuoja.

– Vi ville för mycket i inledningen. Vi hade talat mycket om att vi inte skulle släppa in så många mål. I stället blev vi för passiva i början av matchen, säger Kumpuoja som pangade in sitt första mål på hörna och tog ned en lång boll av Mattias Widén vid det andra målet och kallt rundade hemmalagets målvakt David Borvall.

Finländarens tredje mål var en delikatess där han tog ned ytterligare en lång boll (denna gång från Joel Wigren), men hamnade ur skottläge och klippte till med ett skott bakom ryggen upp i nättaket.

– Jag har ingen aning om hur den där gick in, säger Kumpuoja.

Länge såg det ut som att matchen skulle sluta just 3–3, men en omdiskuterad straff i den 79:e spelminuten ändrade på det.

– Det var ett våldsamt slag av Victor (Lundberg), men han träffade faktiskt bollen där, säger Markus Kumpuoja.

Även Sirius tränare Mats Söderman var besviken över domslutet av Daniel Labe.

– Jag tyckte att domarna gjorde en jättebra match, men det där var horribelt. Speciellt som jag tycker att vi skulle ha haft ett frislag i situationen innan när Johan (Jansson Hydling) blev nedriven. Men det är väl så här det är att vara ett bottenlag, att man inte får något med sig, säger Söderman.

Med tanke på tidigare resultat, kan du känna någon slags revansch?

– Jag är otroligt nöjd med vad killarna presterade i dag. Vi spelade runt på samtliga i truppen och alla bidrog. Stefan Karlsson (Vänersborgs tränare) sa till exempel till mig att de vann mot ett bättre lag.

I slutminuterna – kort efter en timeout av Sirius – fastställde Vänersborgsveteranen Joakim Hedqvist slutresultatet till 5–3 (hans tredje mål i matchen) på en snabb kontring.

Nästa match för Sirius är hemma mot Bollnäs på onsdag.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×