Unga stipendiater uppmärksammade

I samband med IK Sirius årsmöte offentliggjordes Sirius ungdomsstipendiater 2022. Colin Dahlberg, bandy, Vega Edlund och Samuel Wikman, fotboll, samt Moa Lindquist och Filip Thidé, innebandy, tilldelas 5 000 kronor var för sina insatser på och utanför planen.

Colin Dahlberg (född -06) har utvecklats mycket, som spelare men också som person. Att ta klivet upp i A-laget samtidigt som har har betytt mycket för sitt ungdomslag visar att han är mogen uppgiften. Som lagkamrat bidrar han till gruppen och har visat på vad det krävs för att vara ett proffs på isen och vid sidan av.

Moa Lindquist (född -06) är en spelare som alltid gör sitt bästa för laget och hon gör jobbet i det tysta – oavsett om det är från sin backposition på match eller när det handlar om att bygga sarg och samla bollar på träningen. Moa har absolut högst närvaro på träningar och under de senaste tre åren har hon regelbundet haft cirka 90 procents närvaro. Hon har en väldigt fin utvecklingskurva och vi är mycket glada att ha henne i laget och i Sirius innebandy

Filip Thidé (född -06) har ett sant blåsvart hjärta. Han har spelat innebandy i Sirius i snart 10 år och har alltid gett allt på såväl träning som match. Filip är den typen av grabb som övertalar sina föräldrar att åka hem tidigare från semestern för att spela innebandy. Filip har alltid ett fantastiskt sätt att vara mot lagkamrater, ledare, motståndare och domare. Han är ett riktigt föredöme för Sirius. Filip har tagit stora kliv de senaste åren och kommer bli en väldigt nyttig spelare för Sirius herrlag i framtiden.

Vega Edlund (född -07) Vega Edlund är en spelare som har 100% närvaro samt en spelare som bidrar med fart och fläkt på både träningar och matcher. Vega tar sig alltid ner på träning med ett leende på läpparna samt bidrar till lagets goda stämning på ett föredömligt sätt. Vega är också en oerhört fin lagkamrat då hon alltid är en schyst kompis både på samt utanför planen. Vega har under flera år bidragit till lagets utveckling med hög närvaro samt goda beteenden och insatser på planen.

Samuel Wikman (född -02) tog stora steg under sitt sista akademiår hos oss. Han var en av de viktigaste spelarna under våren 2+21 för U19, och hans spel och poäng bidrog till U19s starka prestation som renderade i en andraplats i P19 AS Norra samt kvalificering till 2022 års P19 Allsvenska. Under hösten var Samuel utlånad till Gefle IF i Div. 1 Norra där han fortsatte göra poäng samt bidra till lagets prestationer. Under året har Samuel även hunnit med att arbeta för Sirius Fotboll på t.ex. Summer Camp och Akademi Xtra och Xtern där han alltid representerar föreningen och sig själv på bästa vis. Samuel har även varit delaktig i olika föreningsbesök och är en väldigt bra förebild för klubbens och distriktets unga spelare.

Mats Jönsson

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×