TUNGT FALL – SEGERSVITEN BRUTEN

Sirius förlorar kvällens elitseriematch mot Sandvikens AIK med 1-4 (1-4).

Stålmännen från Gävleborg var numret större den här kvällen och Sirius fina segersvit är bruten. Samtliga av kvällens mål gjordes i den första halvleken och det var gästernas lagkapten Daniel Berlin som inledde målskyttet. På hörna smällde han in 1-0 efter knappa kvarten spelad. Gästerna ökade sedan på till 2-0 efter mål av Hannes Edlund.

Efter en dryg halvtimme kom Sirius reduceringsmål efter att skyttekungen Ted Bergström Heramb skickat in ett frislag bakom jubilaren Joel Othén som i kväll spelade sin 500:e match för Sandviken. Några fler blåsvarta mål blev det inte den här aftonen utan Sandviken kunde istället, direkt efter avslag, återigen ta ett fast grepp om matchen. Hannes Edlund lyckades för andra gången i matchen överlista Ludvig Jonasson i Siriusmålet. Precis innan halvtid hittade även Dennis Henriksen nätmaskorna bakom Ludvigsson.

Den andra halvleken bjöd på ett defensivt stående Sandviken som på kontrollerat sätt gjorde det svårt för Sirius att komma till några farliga målchanser. Inte ens från straffpunkten ville det sig. Ted Bergström Herambs straffskott i den 82:a matchminuten räddades av Joel Othén. Matchen slutade 1-4 och för Sirius del väntar nu två kamratmatcher nästa vecka. På tisdag beger sig laget till Rättvik och på fredag gästar sedan Vänersborg Studenternas och Sirius.