Tung förlust mot SAIK: ”Det här är bara att glömma och gå vidare”

Sirius föll i dag stort mot SAIK i Göransson Arena. SAIK, som både vunnit Svenska cupen och World cup i år, är enligt flera experter den hetaste kandidaten till att vinna SM-guld – i dag fick Sirius känna på varför.

– Jag tycker att vi är bra med första 20-25 minuterna där vi äger mest boll och spelar precis som vi vill göra. Sen får de göra lite för enkla mål direkt efter varandra vilket var tungt. Jag tycker att 5-0 i paus knappast speglar matchbilden, säger Tobias Andersson.

– I andra kommer vi inte upp till den nivån vi vill vara på vilket gör att Sandviken får äga för mycket boll och där är de bra. Tungt! Men det här är bara att glömma och gå vidare. Det är ny match på tisdag på Studan där vi känner oss starka, fortsätter han.

Redan på tisdag är det alltså dags igen när mesta mästarna Västerås SK kommer på besök till Studan.

– Det känns skönt att vi har chans till en snabb revansch mot VSK. Man ska komma ihåg att de hittills inte har spelat någon match utomhus, något som vi kommer dra nytta av, säger Tobias Andersson.

Västerås SK har inlett Elitserien med tre raka segrar (Bollnäs, Kalix och Vetlanda) och ligger nu på en andraplats i tabellen.

– Man brukar kunna förvänta sig ett VSK som alltid spelar med ett högt tempo och har bra fart på skridskorna så det gäller för oss att koppla på direkt och hänga med i det defensiva spelet. Offensivt så vill vi bygga vidare på vårt spel vilket vi i gruppen tror väldigt mycket på. Sen så hoppas vi att det kommer lite folk nu när det är Arosderby, säger Tobias Andersson.

SAIK – Sirius Bandy 10-0 (5-0)

Johnny Helmersson

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×