Stommen är stark inför nästa säsong: ”Mitt mål har alltid varit att fortsätta i Sirius”

 

I veckan blev det klart att juniorerna Nils Bergström och Oscar Rönnqvist förlänger med Sirius Bandy. Klubben har nu en väldigt stark stomme inför nästa säsong och arbetet med lagbygget fortsätter. – Det känns väldigt skönt att ha skrivit på så tidigt så att man känner lugn och ro inför våren. Mitt mål har alltid varit att fortsätta i Sirius så beslutet var mycket enkelt. Jag trivs väldigt bra i gruppen och jag känner förtroende från både spelare och ledare, säger Oscar Rönnqvist direkt efter kontrakteringen.

Sirius Bandy har sedan tidigare gjort klart med Henrik Kjellsson, Teemu Määttä, Victor Lundberg, Lars Fall, Markus Kumpuoja, Jakob Jenefeldt och David Thorén. Nu är alltså även Nils Bergström och Oscar Rönnqvist klara för kommande säsong i och med det tvåårskontrakt de skrev på med klubben tidigare i veckan. Det är en väldigt stark stomme och ett mycket bra utgångsläge för det fortsatta lagbygget.

– Det känns kanon att skriva på för Sirius. Det är kul att fortsätta utvecklas i den klubb som jag har spelat en stor del av min karriär i och att få vara kvar i staden. Jag trivs, säger Nils Bergström direkt efteråt.

Sirius Bandys huvudtränare, Olle Gabrielsson, om vikten av att få med Nils Bergström och Oscar Rönnqvist i truppen.

– Det viktigaste är väl att Nisse och Oscar tycker att Sirius Bandy är en bra miljö för att fortsätta utvecklas i. Det sänder signaler att de tror på vägen föreningen valt att ta. De investerar sina nästkommande år i klubben och klubben investerar i dem. Båda är väldigt ambitiösa i sitt bandyspel och det är viktigt för dem att bli så bra det bara går, det tycker jag är häftigt att se, säger Olle Gabrielsson.

För Oscar Rönnqvist var beslutet enkelt.

– Laget har en oerhört stor potential och vårt spelsätt passar mig perfekt för att utvecklas så bra jag bara kan. Vi visar i många matcher att vi kan mäta oss med de bästa lagen spelmässigt och det har gjort mitt beslut ännu enklare då jag ser ljust på Sirius framtid, säger Oscar Rönnqvist.

Under säsongen har Oscar fått spelat på många platser, främst på mitten men han har vid skador och utvisningar gått ned och spelat både back och halv. Den här säsongen har han tagit stora kliv framåt och fått många lovord från supportrarna.

– Oscar har ett väldigt utvecklat spelsinne och är en duktig passningsspelare. Han vill alltid ha bollen och är inte rädd för att ta för sig. Det kommer på sikt gynna honom väldigt mycket, säger Olle Gabrielsson.

Nils Bergström har kommit in med fart och fläkt och siktar på att vara i toppform inför de tre sista matcherna av Elitseriens grundserie.

– Min säsong har hittills varit helt okej. Jag tycker jag började säsongen bra och det kändes som att jag kom in i tempot. Sen så har det känts lite tyngre nu på senare tid men förhoppningsvis kan jag sätta formen nu mot slutet, säger Nils Bergström.

Olle Gabrielsson tycker att det är häftigt att se deras utveckling.

– Båda två är fortfarande juniorspelare och har många saker kvar att utveckla. Något som är en väldigt stor skillnad från juniorbandy till elitserien är tiden man har när man får bollen. Det går så pass mycket snabbare så man måste ta alla beslut direkt, detta är saker som vi jobbar och pratar mycket om, säger Olle Gabrielsson och fortsätter:

– Nisse har många verktyg i sin låda där skridskoåkningen kanske är den bästa. Han har i ungdomslagen spelat mest halv men har i A-laget fått spela högre upp i banan och gjort det bra. Nisse är otroligt träningsvillig men fick stora delar av försäsongen förstod av sjukdomar, det tar han igen nu under säsongen med extremt mycket träning som han kommer få ännu mer effekt av påsikt, säger Olle Gabrielsson.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×