STABIL SEGER I HALLAND

Sirius kunde under onsdagskvällen säkra säsongens andra tvåpoängare på vackra Sjöaremossen i Frillesås.

Klubben som ibland kallas Flammorna, Frillesås BK, gjorde sin blott andra match för säsongen på grund av sjukdomar och trasiga isar, vilket syntes i matchens inledning.

Blåsvart kunde gå upp till både ett och två måls ledning genom mål av kapten Määttä och Ted Begström. Efter 20 minuters spel tappade dock Siriusförsvaret bort alltid farlige Fredrik Brandin som lätt kunde slå in reduceringen till 1-2.

Sedan dog denne skribents stream av matchen, men vad jag vet är att Frillesås kunde gå upp till 2-2 innan Sirius snabbt drog iväg igen med 3-2 (Kalle Mårtensson) och 4-2 (Teemu igen, på hörna) inom loppet av några minuter.

4-2 i paus således. Den andra inleddes med ett Frillesås som tydligt började bli varma i kläderna.

De grönsvartgula tog över matchen fullständigt under en period, och Sirius tränare Esa Määttä svarade med en välbehövlig time out.

Kort därefter satte Ted Bergström dit en hörna och Sirius kunde möjligen andas ut en smula. Matchen blev aldrig helt dramatisk under de följande och sista 2o minutrarna och Sirius kunde räkna hem en snygg skalp med slutsiffrorna 7-3.

Ingen insats för historieböckerna men strongt att vinna på erkänt svårspelade Sjöaremossen.

Härnäst väntar Galacticos. även kända som  AIK, på Studan. Lördag är dagen och 15.00 är tiden.