”Skönt att få ett slut”

Jobbet kunde ha gjorts tidigare. Men vem bryr sig nu? Sirius innebandy spelar i superligan även nästa säsong.

Sirius sista hemmamatch för säsongen mot Gävle handlade om att säkra ett nytt kontrakt. Efter 2–1-segern i sudden death blev så också fallet.

Men spelmässigt var det stundtals under allt kritik.

– Det var så krampaktigt och det var så dålig innebandy från vår sida i dag. Det går knappt att beskriva hur dåliga vi var, säger tränaren David Ahlmark, som andades ut efter matchen.

– Men vi höll undan defensivt. Vi hade lägen framåt men när det blir krampaktigt sätter man inte sina lägen och det leder till att det blir ännu mer krampaktigt. Det sprider sig och blir en ond spiral.

Lagkaptenen Dan Johansson fyller i:

– Det var en konstig match och inget man kommer att plocka upp om tio år som ett av sina stolta minnen direkt, säger Dan Johansson.

Första perioden tillhörde Sirius som skapade chans på chans mot ett defensivt Gävle. Både Bobby Edberg och Johan Eriksson brände bland annat öppet mål under ett numerärt överläge. När 1–0-målet äntligen kom (målskytt Joel Norman) lät dock inte kvitteringen vänta på sig.

Sebastian Jonsson-Linderdahls lyft från halva planen letade sig in bakom en skymd Petter Nilsson. 1–1 stod sig sedan ordinarie tid ut och mest nöjda med det var förstås Gävle.

– Gör vi inga mål blir det så här. Gävle bjuder inte upp om inte vi leder, säger Sirius poängkung Billy Nilsson som precis som övriga spelare hade en tung kväll.

– Vi gick in till den här matchen med målet att hålla oss kvar och det lyckades vi med. Nu kan vi skita i hur det såg ut på vägen, säger Billy Nilsson.

59 sekunder in i sudden avgjorde Daniel Stenlund för Sirius och det var samma antal sekunder som Stenlund spelade under matchen. För förarbetet stod bland andra Erik Svenson som precis Stenlund bänkats matchen igenom.

– Inför sudden sade killarna på bänken ”sätt in oss så att vi får avgöra det här”, och det var klart att jag skulle sätta in dem. Och så får de avgöra. Jag kanske borde ha satt in dem för länge sedan, säger David Ahlmark

Då Warberg samtidigt hemmaslog Granlo (9–1) spelade Sirius seger egentligen mindre roll. Warberg hade räddat kvar Sirius även vid en förlust mot Gävle.

Hade ni koll på hur det gick i Varberg?

– På slutet hade jag det. Men vi ville klara detta på egen hand och vi gjorde ju det trots allt till slut. Det var jäkligt skönt, säger David Ahlmark.

Som nu kan börja bocka av årets säsong. Sista omgången borta mot Växjö på lördag är helt betydelselös för Sirius.

– Det är skönt att få ett slut på den här riktigt svaga säsongen från vår sida, säger David Ahlmark.

Siriustränaren har ett utgående kontrakt, men hoppas på en fortsättning och kanske särskilt då spel i nya IFU Arena väntar till hösten.

– Jag vet inte hur det blir än, mitt kontrakt går ut. Det är jättespännande med ny arena och det skulle vara jättekul att fortsätta, men det visar sig.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×