SIRIUS STARTAR NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE

Till hösten kommer Sirius Bandy starta upp ett helt nytt verksamhetsområde i föreningen. Det nya verksamhetsområdet kommer heta Hoppfull framtid. 

Hoppfull framtid riktar sig till alla barn och ungdomar och där kommer Sirius Bandys samhällsengagemang samlas. Verksamheten består av fyra delområden: Lek och aktivitet, Integration, Jämställd idrott och Goda förebilder.
– Som ett av Uppsalas starkaste varumärken är det viktigt för oss att ta ett större socialt ansvar. Det finns också en efterfrågan bland våra befintliga och potentiella partners att vara med och bidra till ett bättre samhälle tillsammans med oss, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.

Samhällsengagemang är inget nytt för Sirius Bandy utan det har alltid varit en del av föreningens verksamhet. Skridskokul, som är en av de aktiviteter Sirius arrangerar, har sedan 2008 lockat tusentals skolbarn. Bandycampus är en annan aktivitet där Sirius tillsammans med Uppsala universitet erbjuder internationella studenter möjlighet att lära sig spela bandy. 
– Nu har vi byggt upp en stabilitet i organisation och ekonomi och känner att vi kan vidareutveckla vårt samhällsarbete där vi ska arbeta för alla barn och ungdomar i Uppsala kommun, därav Hoppfull framtid,  säger Jimmy.

En intressant del i Hoppfull framtid blir samarbetet med barnrättsorganisationen BUFFF. BUFFF arbetar enligt Barnkonventionen och finns idag på 13 platser i Sverige. De arbetar för att förbättra villkoren och ge stöd till barn och ungdomar som har eller har haft en familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård. 
– Vår uppfattning är att BUFFF´s målgrupp är relativt bortglömd och det känns både rätt och givande att vi får vara med och göra skillnad för dessa individer, säger Jimmy.

Efter sommaren kommer en verksamhetsansvarig att anställas och i höst startar Sirius upp det nya verksamhetsområdet. Hoppfull framtid kommer finansieras genom stiftelser, fonder och nya partners som går in som huvudpartner och officiell partner.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×