Sirius Innebandy värvar landslagsmeriterad spelare

Sirius Innebandy nådde föregående säsong sitt första slutspel i SSL. Under våren och försäsongen har klubben bedrivit ett aktivt arbete för att förstärka truppen ytterligare. Inför den kommande säsongen har klubben redan kontrakterat 5 stycken nya spelare, men dörren har varit på glänt om rätt spelartyp skulle dyka upp. Högst upp på önskelistan har varit att stärka upp på backsidan.

Nu är det klart med ytterligare en ny spelare – Henrik Malmgren. Henrik kommer närmast från Åkersberga IBF. Han har också spelat i U19 landslaget

Henrik Malmgren är en ung backtalang med en fin blick för spelet. Han gillar att delta i det offensiva spelet och är en spelartyp som vi delvis saknat i dagens trupp” säger huvudtränare David Ahlmark.

Genom rekryteringen av Henrik fortsätter Sirius att bygga på unga talanger och för framtiden. Detta i kombination med den rutin som redan finns i laget är modellen man valt för att etablera sig som ett stabilt slutspelslag kommande säsonger.

”Henrik är ambitiös både på planen och utanför. Han har redan visat sin spelskicklighet i Åkersberga där han närmast kommer från och i U19-landslaget” säger Nicklas Stuxgren, Sportchef i Sirius Innebandy. ”Det ska bli mycket intressant att följa Henriks utveckling framöver i Sirius och jag tror det kommer visa sig att det är en riktigt bra värvning” avslutar Nicklas.

Truppen har under helgen varit i Finland och spelat en träningsturnering. Henrik kommer ansluta till truppen så snart de är tillbaka och väntas göra sitt första framträdande i Siriuströjan inom kort.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×