Sirius fortsatt starkt representerade i juniorlandslagen

De senaste säsongerna har Sirius varit starkt representerade i de olika pojk- och ungdomslandslagen. Till denna säsong har man infört ett nytt landslag, P21. Det internationella Bandyförbundet har valt att lägga ner U23 landslaget, på initiativ av Ryssland då man ser att flera av spelarna i den åldern redan är aktuella för herrlandslaget. Det svenska U23 landslaget gjorde sitt sista framträdande i VM säsongen 2013/2014, där man tog ett silver efter att ha förlorat finalen mot Finland.

P21 landslaget är denna säsong till för de som är födda 1995 och yngre. Vi kan med stolthet presentera tre Siriusprodukter i den första upplagan av P21 landslaget. Målvakt Gustav Holmgren och backen Jonas Eklund är båda uttagna till laget. Ingen av dem har varit med i landslagssammanhang tidigare, varför det här är extra stort för dem. Jakob Edberg, som är utlånad till UNIK den här säsongen för allsvenskt spel är även han uttagen. Jakob representerade Sverige i P19 landslaget två säsonger i rad, och var en av få spelare som lyckades ta en plats i truppen två säsonger i rad.

P21 landslaget som kommer att ledas av VSK:s guldtränare Micke Carlsson, som ledde Västerås till guld i både World Cup och SM så sent som i våras. Micke är klar som förbundskapten för P21 landslaget både innevarande och kommande säsong.

22 spelare är kallade till ett läger i Västerås 4-6 december där man skall sätta spelidéen för laget, som sedan skall spela P21 VM i finska Varkaus 28-31 januari 2016. Av dessa 22 spelare är alltså 3 från Sirius. Gustav Holmgren, MV, Jonas Eklund samt Jakob Edberg (Utlånad till UNIK).

Vi har pratat med Jonas som kommenterar platsen i P21 landslaget.

–Det är självklart otroligt kul att få en sådan här chans. Det är precis sådant här man siktar emot, att få sätta på sig den gulblåa Sverigetröjan och få representera sitt land i VM.

Vi önskar Jonas, Gustav, Jakob och hela det svenska P21 laget stort lycka till.

Det svenska P19 landslaget har tagit ut en trupp för ett första läger, där vi denna säsong finner hela fyra Siriusspelare. Oscar Rönnqvist, Nils Bergström, David Thorén och Johannes Camilton. Fyra bekanta namn i Sirius som alla har varit uppe i Sirius A-lag till och från, där man just nu kan läsa mycket om David Thorén och även om Nils Bergström. Laget leds precis som i fjol av Håkan Rohlén och Sergei In-Fa-Lin.

P19 landslaget skall spela VM på hemmaplan, närmare bestämt i Trollhättan 5-7 februari. Till dess ska den nuvarande truppen på 30 spelare bantas ner till 16 spelare (14 utespelare och två målvakter). Man kommer ha ett första läger 2-4 december i Västerås, dit 30 spelare är kallade. Av dessa 30 är alltså fyra från Sirius U20 lag. 11-13 januari kommer laget ha ett andra läger, dit 20 spelare kommer vara kallade, för att sedan ta ut den slutgiltiga VM truppen som skall få äran att spela VM på hemmaplan i februari.

Både Johannes Camilton och Nils Bergström var med i P17 landslaget förr förra säsongen. Förra säsongen var Siriusmålvakten Ludvig Jonasson med i det Svenska P19 landslaget som då vann EM guld.

Även P17 har tagit ut truppen till sitt första läger, som även dem har sitt läger under nästa vecka. I truppen är både Samuel Heeger och Oscar Qvist från Sirius U18/U20 med. Även Hannes Kanbjer som gick till Edsbyn inför den här säsongen återfinns i den här truppen. I observationstruppen på 37 spelare inför det här lägret fanns även Siriusspelaren Adam Askelöf med, trots att han är ett år yngre än de flesta i det här laget.

Truppen skall sedan bantas av förbundskapten Magnus Olsson och biträdande förbundskapten Martin Arvidsson inför VM i Ryssland, som går av stapeln i slutet av januari. Siriusmålvakten Anton Andersson var med och representerade Sverige i P17 landslaget förra säsongen, då man tog VM brons i Norge.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×