Seger igen på Studenternas

Posted at 22:47h in Nyheter by Sirius Redaktion

Efter ett par tyngre matcher tog Sirius en säker seger hemma Frillesås under måndagen. Resultatet skrevs till 5-0 (3-0) efter att Blåsvart varit tillräckligt effektiva framåt och trygga bakåt.

Det var ett revanschsuget Sirius som kom till spel hemma mot Frillesås och laget var nära att ta ledningen efter ett par minuter genom ett farligt skott av Teemu Määttä. Ledningsmålet kom ett par minuter senare i den tionde minuten när Victor Lundberg klippte till på en vänsterhörna. Bollen såg först ut att stoppas av täckande Frillesås-spelare på mållinjen men letade sig till sist in i nätet. Därefter var Nils Bergström nära att hitta rätt när han kryssade sig förbi flera motståndare och till sist fick i väg ett fint avslut, men Hugoh i Frillesås mål var bra med på noterna och räddade till hörna.

Det var Sirius som ägde det mesta av spelet även om kvalitén i de avgörande passningarna oftast inte var tillräckligt bra för att hitta igenom bortalagets täta försvar. När kvalitén i den sista passningen blev bra blev den dock riktigt bra. Ted Haraldsson stod för en perfekt lyftning till Samuel Heeger som tog med sig bollen och blev fri med målvakten. Då gjorde han inget misstag och skickade in 2-0 för Sirius i den 28:e minuten.

Två minuter senare utökade Sirius ledningen igen. Återigen var det ett friläge som låg bakom målet men Jerker Ortman fick sitt avslut räddat av målvakten. På returen var dock Jimi Heinonen på rätt plats och lyfte in bollen via försvarare som försökte stoppa bollen på mållinjen.

Andra halvlek inleddes med ytterligare snabba blåsvarta mål. Jimi Heinonen prickade in sitt andra mål för dagen när han fick en fin träff på Ted Haraldssons hörna från höger och fem minuter senare stod Teemu Määttä för det kanske snyggaste målet i matchen. Määttä gjorde ett par dragningar till vänster utanför straffområdet innan han lade upp bollen för skott. Skottet blev stenhårt och satt åtminstone i närheten av det högra krysset och betydde 5-0 för Sirius.

Därefter gick matchen ner lite i tempo och Frillesås var laget som skapade de farligaste lägena under återstoden av halvleken. Bortalaget fick ett par farliga skottlägen i straffområdet och allra närmast var man på ett friläge. Anton Andersson stod dock för en fin prestation när han gjorde sig stor i målet och motståndaren knappt fick träff på bollen när han kom för nära Sirius burväktare.

Teemu Määttäs mål blev alltså matchens sista och Anton Andersson fick fira sin första nolla i elitserien. Extra passande på en dag när han dessutom fick ta emot Västra Sidans ”Tio Ryssar-pris” som årets spelare under säsongen 2018/2019!

Nästa match spelas på bortaplan mot Sandviken den 10 januari och nästa hemmamatch är mot Vetlanda den 15 januari.