Proppen ur – i sista matchen

Proppen ur. Sirius bjöd på säsongens första nolla, 10–0 i andra halvlek och totalt 12–0 hemma mot Ljusdal i säsongens sista match.

När klockan stod på 90.13 kastade Ljusdals anfallare Jonathan Sundberg klubban i besvikelse rakt in i sargen. Sekunderna tidigare hade han missat ett gyllene läge att spräcka nollan då hans friläge räddades av Henrik Kjellsson i målet. I stället för reducering till 12–1 (!) så blåste domaren av matchen.

– Det var otroligt skönt och viktigt att vi fick hålla nollan, speciellt för Kjellsson, säger lagkaptenen Johan Jansson Hydling som själv stod för två av målen.

Efter 2–0 i halvtid så lossnade det rejält för Sirius som gjorde tio mål i den andra halvleken. Inte konstigt att kaptenen själv tappade räkningen.

– Blev det 10–0? Jag vet inte riktigt, det viktigaste var som sagt nollan, men elva, tolv då? skrattar Jansson Hydling efter att ha hyllats av klacken.

Sirius bjöd publiken på ett fint avsked efter en säsong som inleddes turbulent, men som slutade med en säker kvalserieprestation.

– Vi pratade innan matchen om att bjuda alla som betalat 120 spänn på en bra prestation. Det känns jätteskönt att vinna och att tabellen verkligen visar att vi ska spela i elitserien även nästa säsong.

Vad händer nu?

– Vi ska se till att fira gott tillsammans med våra supportar i Västra Sidan och våra sponsorer.

Ett fint slut på säsongen …

– Ja, det får man verkligen säga, säger Jansson Hydling.

För Sirius väntar nu knappt en månads ledighet innan träningarna drar i gång igen. Den 11 april går laget på is igen och ”nye” tränaren Olle Gabrielsson hoppas att årets femte raka kval också ska bli det sista för den här gången.

– Det är klart att vi inte vill spela kval, men det handlar också om en process där vi håller på och bygger något plus att vi inte vet vad de andra lagen tänker hitta på, säger Gabrielsson.

Hur ska ni bli bättre?

– Vi har en bra grund med sju spelare under kontrakt och sedan kommer det komma till spelare både utifrån och inifrån. Vi kommer att börja träna tidigare och vara noggrannare. Vi ska försöka höja kompetensen hos alla i truppen.

Vad ger du årets säsong för betyg?

– Jag tycker ändå att vi har gjort det bra. Många räknade ut oss redan innan säsongen och sade att Sirius kunde åka ur, men vi är kvar i elitserien. Sedan var det turbulent i början och jag tycker att Mats (Söderman) gjort ett jättejobb för att få ihop det här, säger Gabrielsson.

Till sist. Inför matchen hoppades Mats Söderman på en försoning mellan Johan Jansson Hydling och Ljusdals Daniel Skarps efter incidenten tidigare i kvalserien. Skarps kom dock aldrig till spel.

– Vi har inget att försonas över och det som har hänt har hänt. Det var borta dagen efter, säger Jansson Hydling.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×