– Jag är väldigt nöjd att vi får in Viktor i gruppen, det skapar en sund konkurrens och en bredare trupp. Vi har med Viktor 16 utespelare och det skapar lite mer trygghet om något skulle hända. Med Viktor får vi en rutinerad herre som har gjort många år och mål i blåsvarta tröjan. Viktor har tränat med oss ungefär 1 gång i veckan sen november, känner gruppen och vet hur vi spelat. Hans främsta styrkor är att tajma och plocka ner lyft samt att han är otroligt tydlig i defensiven. Viktor har tillhört vår samarbetsklubb UNIK under en tid och spelat matcher med dem i Allsvenskan, hur han står sig i konkurrensen med våra andra anfallare får jag se nu när han från måndag kliver in och tränar med oss fullt ut, säger Sirius huvudtränare Olle Gabrielsson.
Det återstår fem omgångar av Elitseriens grundserie och viktiga poäng står på spel för Sirius. Natten till idag, måndag, stängdes transferfönstret i bandysverige och spekulationer kring Viktor Brobergs comeback har diskuterats flitigt i media en tid.
– Jag uppskattar verkligen att Viktor Broberg knyts till truppen. Viktor har ett stort hjärta för Sirius och bidrar på flera sätt i ett avgörande läge, säger klubbens ordförande Erik Weiman, och fortsätter:
– Att klubben har kärv ekonomi är välkänt, därför är jag glad att Viktor ställer sig till förfogande utan ersättning. Det är en gest som säger mycket om Viktors person och känsla för laget och klubben.
Viktor Broberg om comebacken;

– Först och främst är jag riktigt stolt över att få möjligheten att tillhöra spelartruppen igen. Sirius är en klubb jag älskar och det är en ära att få representera klubben. Jag tror fortfarande att jag har något att tillföra och det känns otroligt utmanande att få chansen att visa det. Sedan är det bra för konkurrensen i truppen. Jag gör det här för att få ha kul, och att spela bandy med Sirius tycker jag om väldigt mycket. Sedan hoppas jag att supportrar och partners tänker på V Brobergs Måleri när det blir dags att måla om, säger Viktor Broberg.
Uppsala 2017-01-16