Edsbyn tog idag med sig hela poängskörden hem till byn vilket innebär att Sirius fina svit hemma på Studenternas nu har brutits. Senast Sirius förlorade hemma på ”Studan” var den femte december mot Sandvikens AIK.

– Vi möter ett väldigt bra Edsbyn idag som är otroligt konsekventa i sin spelplan. Vi valde att låta dem gå runt och skapa hörnor istället för att de skulle få komma i mitten och ta avslut framifrån, för det ville vi definitivt inte låta dem göra. Idag hade vi kanske behövt varit ännu bättre på att rusa som vi annars är väldigt bra på, säger Sirius huvudtränare Olle Gabrielsson.

Sirius hängde med bra i den första halvleken och skapade lägen för att få med sig ett oavgjort resultat in till halvtidsvilan men de fick nöja sig med ett 1-2-underläge. Istället för ett kvitteringsmål drog Edsbyn ifrån i början av den andra halvleken. Tuomas Määttä stod för matchens prestation när han i den 47:e matchminuten på egen hand tog sig igenom hela Siriusförsvaret för att sedan avsluta med att vispa in bollen i nät bakom Henrik Kjellsson i Sirius mål.

På fem minuter avgjorde sedan Edsbyn tillställningen, det på två fasta situationer. 1-4 kom i den 55:e matchminuten på frislag och 1-5 kom i den 60:e matchminuten när Mattias Hammarström fick på en drömträff på hörna. Sirius stod upp bra trots baklängesmålen och fortsatte att skapa målchanser. Markus Kumpuoja var närmast ett reduceringsmål men hans skott i den 75:e matchminuten räddades mycket fint av Erik Persson som fick sträcka på sig rejält för att nå bollen som var på väg mot krysset.

– Edsbyn krigade och kämpade otroligt hårt i defensiven hela vägen. Vi hade en del avslut men många gånger så var de åtta man i straffområdet och det märks att vi möter ett topp fyra-lag idag, säger Olle Gabrielsson.

Även tabellkonkurrenten TB Västerås föll idag i deras match mot Sandviken i Göransson Arena. Det betyder att tabelläget kring kvalstrecket är oförändrat. Hammarby fortsatte dock idag att dra ifrån när de på hemmaplan fick med sig en poäng mot serieledarna Villa Lidköping efter ett sent straffmål av Adam Gilljam.

Sirius Bandy-Edsbyns IF 1-5 (1-2)

Elitserien, omgång 19

Hörnor: 7-13
Straffar: 0-0
Utvisningsminuter: 20-0
Publik: 798