Poäng med mersmak

Sirius fortsätter visa att de är på gång. En poäng hemma mot Dalen kunde ha varit mer. ”Vi hade behövt en extrapoäng”, säger lagkaptenen Dan Johansson.

På de fyra senaste matcherna har bottenlaget Sirius bara förlorat en. Precis som mot Växjö senast (seger i förlängning) visade man mot Dalen att man är på rätt väg.

Detaljen som nu inte fungerade riktigt var målskyttet.

– Vi borde göra fler mål i den här matchen, framför allt i tredje och i sudden. Men han blev odödlig där, målvakten, säger Johansson.

1–2-underläget efter två jämna perioder kvitterades tidigt i den tredje genom Johan Eriksson, som fick bollen till skänks av en Dalenback. Sedan var det Sirius för nästan hela slanten. Chanser skapades i parti och minut och man vann skotten på mål med klara 9–3. Dessutom fick man ett fem mot tre-läge i 43 sekunder.

– Men där gjorde vi inte ett skit, säger kapten Johansson som efter matchen hade svårt att glädja sig åt en poäng.

Mest grämde han sig nog för att han inte fick in bollen från nära håll i förlängningen.

– Det var ganska öppet … Jag sköt inte direkt utan tog emot, men jag tycker ändå att jag fick upp bollen. Det går så snabbt att man inte hinner tänka.

Dalenmålvakten Måns Parsjö-Tegnér stod för en svettig enhandsräddning. Och det var bara en i raden av jättelägen för Sirius. Under ordinarie tid lyckades han på något mirakulöst sätt också rädda Erik Svensons volleyskott från en meter (!).

En annan jättechans under ordinarie tid fick Siriusbacken Henrik Malmgren, som direktsköt mot öppet mål, men träffade burgavelns utsida.

– Det är helt overkligt att det inte blev mål, säger Siriustränaren David Ahlmark som samtidigt var imponerad av gästernas målvakt.

– Han var jätteduktig i mål, vi måste ge honom cred, säger han.

Skottstatistiken i den tredje perioden plus femminutersförlängningen var hela 14–3 i hemmalagets favör.

Ahlmark är sällan helt nöjd, men hade varit det den här dagen – bara det hade blivit seger.

– Vi gör en bra match och i den sista (perioden) tar vi över målchanserna nästintill totalt. Det känns oerhört tungt. Alla kämpar och sliter och det är bra go i båset. Pricken över i:et hade varit om vi hade satt dit bollarna, säger han.

Sirius visar dock att man spelmässigt är på gång.

– Det är bättre nu (jämfört med i inledningen av säsongen). Samtidigt är vi i ett sånt läge att vi måste ta poäng, säger Johansson.

Sirius nästa match är borta mot Helsingborg 27 december.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×