Ortman klar för ännu en säsong

Posted at 17:50h in Nyheter by Johnny Helmersson

Sirius har gjort klart med 24-årige mittfältaren Jerker Ortman. Det nya kontraktet är på ett år och sträcker sig över säsongen 2020/21.

Jerker Ortman och Sirius är överens om ett nytt ettårskontrakt.
– Det känns jättebra att få spela vidare i Sirius! Jag trivs bra i klubben och laget så det var inget svårt val för mig när jag fick förslaget om förlängning, säger Jerker Ortman.

Den 24-åriga mittfältaren kom till Sirius inför säsongen 2018/19. Nu är han alltså klar för sin tredje säsong i blåsvart och han ser ljust på framtiden.
– Jag tror både jag och laget kommer kunna ta ytterligare kliv i utvecklingen nästa säsong.  Det är en stor bidragande faktor till att jag vill fortsätta i Sirius. Den utvecklingen jag och laget har haft sedan jag kom har varit bra och jag tror det finns mer att hämta, säger han.

Under säsongen har vi fått se Jerker ta plats i allt från försvar till anfall.
– Ja det blev en ganska speciell säsong där jag var lite överallt, och det är såklart kul att mina kvalitéer kan komma till användning på alla möjliga ställen. Dock har det varit väldigt utmanande för mig att få spela på en del positioner där jag inte är så van. Men med facit i hand tycker jag att jag gjorde bra i från mig på de mest ovana positionerna. Så efter den här säsongen så har jag nog inte någon riktig preferens på var jag vill spela, så länge jag kan bidra till att laget blir bättre är jag nöjd, säger han.

Jerker Ortman spelade sin första match i Sirius redan under säsongen 2017/18. Då på lån från UNIK. Han har två säsonger i UNIK bakom sig och innan dess spelade han i Villa Lidköping och i moderklubben Lidköpings AIK. 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×