Nytt styre i bandyklubben

Onsdagskvällen 13 juni höll IK Sirius Bandyklubb sitt årsmöte för verksamhetsåret 2017-18. Ett år som varit både jobbigt och turbulent, både sportsligt och ekonomiskt/administrativt och slitit hårt på organisationen. Trots detta måste ändå konstateras att man i slutänden lyckades få till ett godkänt facit, inte minst efter att ha ridit ut den ekonomiska storm som visade sig strax före årsskiftet. Laget lyckades ju också hålla sig kvar med allsvensk status, samtidigt som man lyckades erhålla förnyad elitserielicens. Omsättningen landade på ca 9 mSEK och ett mindre plusresultat, 39 tSEK, vilket är starkt efter de nattsvarta siffror som förelåg runt årsskiftet. Dock räcker resultatet inte till att helt återställa det egna kapitalet till ett positivt, dit fattas ännu 69 tSEK.

Till ny ordförande valdes Peter Nordgren, tidigare verksam som politiker och styresman i diverse bolag. Peter flyttade in till Uppsala i början av 60-talet och har följt siriusbandyn sedan dess. Han har ett juniorförflutet som målvakt i Broberg-Söderhamn och har varit verksam i bl a Upsala IFs boxningssektion. Det blev också en klar föryngring i och med att Jonas Qvarnström, Magdalena Carlström, Patrik Rönnqvist och Johan Haglund valdes in på två år. Det blev också ett fyllnadsval på ett år för Torbjörn Suneson. Kvar i styrelsen finns sedan tidigare Istvan von Polgàr, Niklas Hellqvist och Lars Grandin. Till styrelsen anmäldes att Erik Hovstadius och Anna Westin kommer att adjungeras.

Slutligen avtackades avgående ordföranden Erik Weiman efter 3 år, samt ledamöterna Håkan Ahlström efter 4 år, samt Karin Holman och Erik Hovstadius efter två år.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×