Nu väntar Arosderby på bortais för Sirius.

Redan på onsdag spelas Elitseriens andra omgång och Sirius beger sig då till ABB Arena för att ta sig an mesta mästarna Västerås.

Efter poäng hemma mot Hammarby i fredagens premiärmatch väntar nu ytterligare ett tufft motstånd för Sirius. Mesta mästarna Västerås, med 20 SM-titlar, tar emot Sirius och de är säkert sugna på att ta hem deras första poäng i säsongens upplaga av Elitserien.  Västerås förlorade nämligen premiären borta mot Sandviken med 8–1. Storförlusten har nog inte satt några djupare spår på laget som kan titulera sig som världens bästa klubblag, efter World Cup-guldet för två veckor sedan, men allt annat än seger i kommande match mot Sirius godtas troligtvis inte av hemmafansen. Såsom Arosstäderna har en gedigen historia har även Sirius och Västerås likaså.

Tre SM-finaler har spelats mellan lagen där Västerås gått segrande ur två av dem, 1926 och 1960, medan Sirius vann finalen 1922. Som tidigare skrivits så har det kommit att bli en del SM-guld för onsdagens motstånd Västerås, som spelat SM-final de tre senaste säsongerna och vunnit de två senaste. Men aldrig tidigare har Västerås vunnit SM-guld tre gånger i följd, något som bara fyra klubbar (Edsbyn, IF Boltic, IK Göta och IFK Uppsala) gjort tidigare under svenska mästerskapens historia.

Sirius har något på gång, det syns på isen och känns i hela atmosfären runt laget. På onsdag får vi se om det räcker för att bemästra mesta mästarna, Aroslaget till väst.

Fakta Edsbyn (5 SM Guld i följd, 2004–2008)

IF Boltic (7 SM Guld i följd 1979–1985)

IK Göta (3 SM Guld i följd 1927–1929)

IFK Uppsala (5 SM Guld i följd 1915–1919) (4 SM Guld i följd 1910–1913)

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×