Nu tar vi ett steg till

Välkommen till IK Sirius nya hemsida. Uppfräschningen av vår framtoning i digitala media är en viktig del för den viktigaste delen i det arbete som IK Sirius och dess styrelse har att hantera, nämligen varumärket Sirius.

– Förutom att ta fram denna nya hemsida har vi också sett till att söka ett bra immaterialrättsligt skydd för varumärket Sirius. Detta i form av att vi registrerar namnet både hos EUs varumärkesmyndighet klass 25 (Fotbeklädnader; Huvudbonader; Kläder; Sportskor; Sportkläder.), klass 28 (Sportkläder o sportutrustningar), samt den viktigaste klass 41 (Sport och fitness; Utbildning och instruktion; Anordnande av idrottsevenemang, tävlingar och sportturneringar; Arrangering av fritidsaktiviteter för grupper; Fanklubbar; Fritidstjänster; Klubbverksamhet; Organisering av lokala idrotts- och kulturevenemang; Sport- och idrottsaktiviteter, kulturverksamhet; Tillhandahållande av sport- och fritidstjänster; Underhållning, sport- och kulturaktiviteter; Sportträning; Sporttjänster; Information avseende sport; Sport-, idrotts- och fritidsaktiviteter; Idrottsläger; Handledning och instruktion, idrottscoaching.), säger ordförande Lasse Svensson.

– Därutöver också ett starkt skydd för själva klubbmärket, fortsätter han.  – Detta har saknats i alla år och blir naturligtvis än viktigare med all modern teknik och kapning av identiteter, där man ganska lätt kan luras och ge sig ut för att vara någon man inte är. Eller kanske ”bara” ägna sig åt klassisk renommésnyltning, avslutar han.

I övrigt kommer den nya sidan att förutom egna nyheter att automatiskt länka upp senaste nytt från fotboll, bandy och innebandy. Den innehåller också de dokument som reglerar klubbens verksamhet, samt ger exposéer över klubbens historia, stödföreningar och stödverksamheter. Här finns också text och musik till ett antal siriussånger.

På sidan kan man också registrera sig som ny medlem samt köpa kläder och annat i butiken. En smidig PayPal-lösning underlättar betalningen. Vi hoppas ni kommer att gilla den nya sidan och mottar gärna synpunkter på innehållet eller önskemål på innehåll ni skulle vilja ha med.

Välkomna – markera sidan som favorit och tipsa dina vänner om att göra detsamma. Sidan kommer att hållas levande och vara värd täta besök. Vi hoppas på stor och tät trafik hit !

Heja Sirius !

 

Uppsalabaserat företag utvecklar nya webben

Utvecklare bakom den nya hemsidan är Uppsalaföretaget Interactive Solutions.

Vd:n och tillika en av delägarna, Emil Paulsson, berättar. – Hela kontoret är inbitna Siriusentusiaster så det blev långa diskussioner om vilka som skulle få jobba med det här uppdraget. För oss är det spännande att få bidra med vår kompetens inom app- och webbutveckling som samarbetspartner med våra favoritklubb.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×