Nu har vi visat hur bra vi kan vara

”För att vara första starten och mot ett topplag som Växjö så är jag nöjd.” Det säger Filip Eriksson som igår gjorde sin första SSL match från start när Sirius vann över Växjö med 6 – 4.

Hej Filip. Grattis till vinsten mot Växjö igår – hur härligt var det att se tre poäng rulla in på kontot?

Tjena, tack så jättemycket! Det var väldigt skönt, vi är i behov av poäng och sen är det viktigt för nu har vi något att bygga vidare på.

Det har gått lite trögt i inledningen av säsongen, men igår kändes det som om ni var ett nytt lag som klev ut på planen. Vad har ni gjort de sista dagarna för att vända trenden?

Som de flesta vet har vi haft möte med Curt Enqvist om mental coachning där vi fick prata av oss. Sen har vi gjort om lite i femmorna och lite små justeringar i försvarspelet. Det har varit kräftgång som sagt men vi nu har visat hur bra vi kan vara. Nu gäller att vi visar det i flera matcher och inte bara mot topplagen.

Du gjorde din premiär i SSL när du hoppade in i bortamatchen mot AIK, men igår var du med från start. Vilket betyg ger du dig själv?

Överlag måste jag säga att jag är nöjd med min prestation. För att vara första starten och mot ett topplag som Växjö så är jag nöjd. Det finns så klart mycket jag måste förbättra men det kommer!

Match igen redan imorgon då ni möter Jönköping borta. Hur går tankarna där?

Yes det stämmer. Jag tror det kommer bli en fartfylld match där båda lagen vill spela med högt bolltempo. Jönköping är ett ungt lag med fart och frenesi. Men det gäller att vi åker ner med bra inställning och gör ett stenhårt jobb i försvarsspelet. Nu har vi något att bygga vidare på.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×