Nära heroisk poäng

Femmålsskytten Markus Kumpuoja nära att ordna heroisk poäng till Sirius borta mot Vetlanda. ”Jag tycker väldigt synd om killarna”, säger tränaren Mats Söderman.

Sirius var på väg mot en superskräll i annandagsmatchen borta mot Vetlanda. Men en sen vändning av hemmalaget gav i stället Uppsalalaget en sur förlust med uddamålet.

– Vi gör egentligen en fantastiskt bra match. Båda lagen bjuder verkligen upp till bandypropaganda. Kul för sporten, men jag tycker väldigt synd om grabbarna”, säger tränaren Mats Söderman.

Bakom den sena vändningen låg en tidigare Siriusstjärna i form av Patrik Johansson som gjorde 7–6 målet i minut 86 efter en hörna. Detta sedan Sirius haft ledningen med 6–4 drygt 20 minuter från slutet. Släkten är värst brukar det ju heta.

– Ja, det brukar tyvärr vara så, suckar Söderman som fick se Vetlanda och tremålsskytten Johan Löfstedt göra 8–6 på ytterligare en hörna och i matchminut 90.

Men Sirius var inte uträknade, inte där och då. Markus Kumpuoja, som hittills hade gjort fyra mål i matchen, dundrade in sitt femte på en hörna två minuter in på stopptiden. Och samme Kumpuoja var också ytterst nära att bli poängräddare på ytterligare en hörna med matchens sista skott som tyvärr inte hittade rätt.

– Vi saknade verkligen inte chanser till en kvittering. Jag tycker verkligen att vi var värda minst en poäng, det känns surt att vi inte kan ordna det när vi har ledningen med 6–4, fortsätter Söderman.

Vad säger du om Markus Kumpuojas fem mål?

– Han är otroligt bra i den här  matchen. Tillsammans med den borta mot Hammarby var det förmodligen hans bästa.

Känns det som att ni har något på gång?

– Vi har en bra harmoni och det känns verkligen som att vi har hittat något tillsammans, både spelare och ledare.

Hur tar ni med er det positiva från den här matchen?

– Vi har väl egentligen visat hela säsongen att vi har gjort bra prestationer, bortsett från möjligen någon match. Känslan är riktig bra, och jag tror att vi kan utveckla detta ytterligare. Vi tar med oss det vi kan och bygger vidare på detta.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×